Acasă Economie Scandal la Uniunea Bulgară din Banat România. Este vorba despre bani

Scandal la Uniunea Bulgară din Banat România. Este vorba despre bani

DISTRIBUIȚI

149662 – 02022018 – Uniunea Bulgară din Banat România se află în mijlocul unui imens scandal financiar, un control inopinat desfășurat de ANAF scoțând la iveală un număr mare de nereguli, așa cum anunță chiar Nicolae Markov, președintele organizației, potrivit tion.ro. Președitele UBBR o acuză fosta contabilă, în prezent deputat al minorității în Parlamentul României, de transferuri numeroase de bani sub formă de deconturi, neplata impozitelor pe salariile angajaților sau refuzul de a prezenta la solicitarea inspectorilor fiscali a contabilității.

Agenția Națională de Administrare Fiscală – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Timiș a efectuat în perioada 16.11.2017 – 01.02.2018, un Control inopinat în vederea stabilirii obligațiilor de plată pentru impozitul pe veniturile din salarii și a contribuțiilor sociale la Uniunea Bulgară din Banat România (U.B.B.-R.). Urmare a acestui control efectuat au rezultat următoarele constatări: – din analizarea fișei sintetice pe plătitor a U.B.B.-R. a reieșit faptul că aceasta este inactivă începând cu data de 03.05.2012, ultima declarație cu privire la obligațiile de plată a impozitului pe veniturile de salarii și a contribuțiilor sociale, a fost depusă pentru luna decembrie 2007; – din analizarea fișei sintetice de plătitor a U.B.B.-R. , a reieșit faptul că U.B.B.-R. a achitat sume în contul obligațiilor de plată a impozitului pe veniturile din salarii și a contribuțiilor sociale până în luna decembrie 2007; – începând cu anul 2008, U.B.B.-R. nu a mai achitat nicio sumă în contul obligațiilor de plată a impozitului pe veniturile din salarii și a contribuțiilor sociale”, se arată în anunțul emis de cei de la UBB, sub semnătura președintelui Nicolae Markov, potrivit sursei citate.

Din comunicatul de presă emis de Uniunea Bulgarilor reiese că o serie de probleme ar fi și la filialele din teritoriu ale UBB. Astfel, s-a solicitat prezența la sediul central pentru conducătorii filialelor, dar aceștia nu s-ar fi prezentat, cu excepția președintelui organizației din Breștea. De asemenea, conducerea UBB, conform celor de la Finanțe, ar fi realizat activități de cazare, deși „U.B.B.-R. nu era autorizată pentru activitatea de cazare, nu plătește niciun fel de taxe la primăria Dudeștii Vechi”.

Conducătorul UBB informează prin intermediul comunicatului că șefii unor filiale ar fi închiriat sediile organizațiilor, fiind obținute diferite sume de bani în acest sens.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.