Acasă Social Sindicatele încep să vorbească despre proteste în stradă

Sindicatele încep să vorbească despre proteste în stradă

DISTRIBUIȚI

149661 – 02022018 –Liderul sindical Bogdan Hossu, președinte Cartfel Alfa, estimează că salariile a 30 – 40% din bugetari vor scădea, asta după ce ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a admis – ieri – că în cazul unor bugetari salariile vor scădea cu procente între 10 şi 40 la sută. Ministrul a declarat că în această situaţie sunt însă foarte puţini bugetari și că diminuarea este necesară pentru a corecta mai multe dezechilibre din sistemul bugetar.

Hossu crede că afectați de scăderi vor fi angajații din educație și sănătate, dar și anumite profesiuni, ca de exemplu farmaciștii din spitale, administrația publică locală, poliția, dar și justiția.

Liderul sindical Bogdan Hossu deplânge faptul că „decindenții politici nu au vrut să recunoască acest lucru de la bun început”.

De fapt, și din calculele noastre, combinația dintre noua lege de salarizare pentru bugetari, transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat și limitarea sporurilor aplicate sistemului bugetar fac ca, la ora actuală, multe din sectoarele bugetare să aibă probleme care evident duc la scăderea venitului net al persoanelor respective. Estimarea noastră e că sunt în jur de 30 – 40% care vor fi afectați din structura bugetară”, a afirmat la RFI liderul sindical.

Președintele Cartel Alfa anticipează că după 10 februarie putem asista inclusiv la proteste de stradă.

Dacă membrii susțin o acțiune grevistă, evident că vom face acțiuni greviste sau acțiuni de stradă”, a precizat la RFI liderul sindical Bogdan Hossu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.