Acasă Politic Stolojan: Confuzia generală din domeniul salarizării trebuia evitată

Stolojan: Confuzia generală din domeniul salarizării trebuia evitată

DISTRIBUIȚI

149708 – 07022018 –  În sistemul de salarizare din România există o stare de confuzie generală, care ar fi trebuit evitată, a declarat la RFI eurodeputatul PNL Theodor Stolojan, pe fondul tensiunilor legate de scăderea salariilor unor bugetari.

Theodor Stolojan spune că „guvernarea actuală a reuşit şi nu-i vorba numai de guvernarea acestui Guvern care abia a intrat în pâine, e vorba de ultimul an de zile, deci guvernarea din ultimul an de zile a reuşit să creeze o confuzie generală cu privire la aplicarea sistemului de salarizare”.

În opinia sa, „confuzia are trei cauze. În primul rând, suprapunerea măsurilor din domeniul fiscal, de trecere a contribuţiilor pentru pensii şi sănătate de la angajator la angajat, cu modificările aduse de către noua lege a salarizării (…). A doua cauză este luarea unor măsuri pur şi simplu de către unele ministere fără a se corela cu punctul de vedere al altor ministere (…). A treia cauză vine de data asta din sectorul privat, unde pe bună dreptate cei care sunt în sectorul privat ştiu că este OUG în Parlament cu trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat şi se gândesc că poate în urma dezbaterii în Parlament apar modificări, ceea ce e foarte probabil şi atunci ei nu se grăbesc să majoreze salariul brut cu circa 20%, astfel încât salariatul să aibă cam acelaşi salariu ca înainte de trecerea contribuţiilor. Ei aşteaptă termenul de 31 martie care li s-a dat pentru introducerea modificărilor în contractele de muncă, pentru că ei ştiu foarte bine că odată mărit salariul brut, e foarte complicat în legislaţia românească să scazi pe urmă salariul brut, dacă în Parlament cumva OUG va suferi modificări. Deci o stare de confuzie generală, care ar fi trebuit evitată”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.