Acasă Social UNTRR solicită Guvernului și Ministrului de Interne măsuri imediate pentru reducerea perioadei...

UNTRR solicită Guvernului și Ministrului de Interne măsuri imediate pentru reducerea perioadei de înmatriculare a autovehiculelor comerciale

DISTRIBUIȚI

149823 – 15022018 – Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicită Guvernului și Ministerului Afacerilor Interne (MAI) sprijinul și intervenția urgentă pentru reducerea perioadei nejustificat de lungi de înmatriculare a autovehiculelor comerciale în România, afectând activitatea transportatorilor rutieri pentru care autovehiculele comerciale reprezintă principalele mijloace de producție.

În prezent, transportatorii români trebuie să aștepte 60 – 90 zile pentru a putea realiza o programare în vederea depunerii documentelor necesare obținerii certificatelor de înmatriculare pentru autovehiculele lor. În tot acest timp, transportatorii români nu își pot opera autovehiculele, care pentru industria noastră reprezintă principalele mijloace de producție. Această situație afectează activitatea multor transportatori români care ajung să nu își mai poată onora contractele în desfășurare, pentru că deși dețin mijloacele de transport, acestea sunt blocate nejustificat de mult din cauza procedurilor de înmatriculare.

”Considerăm inacceptabil ca în România, o programare pentru înmatricularea autovehiculelor să dureze mai mult de 2 luni, când înmatricularea ar trebui să se realizeze în maxim două ore, ca în orice alt stat membru UE și chiar din afara UE precum în Republica Moldova. În acest context, UNTRR solicită Guvernului României și MAI măsuri urgente prin care să se asigure înmatricularea autovehiculelor comerciale în cel mult două ore și să întreprindă toate demersurile necesare pentru implementarea imediată a acestor măsuri, în vederea deblocării activității transportatorilor români afectați”, se arată într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.