Acasă Politic USR cere îmbunătățirea legii cinematografiei

USR cere îmbunătățirea legii cinematografiei

DISTRIBUIȚI
foto: ziaruderoman.ro

145021 – 27022018 – Deputatul Neamț Iulian Bulai a făcut un apel către colegii săi, în plenul Camerei Deputaților, la începutul ședinței de lucru din 26 februarie, pentru a-i convinge să lucreze împreună la îmbunătățirea legii de funcționare a cinematografiei românești. Apelul de colaborare de la tribuna parlamentului a fost făcut către toate partidele, urmând ca in perioada următoare să se formeze un grup transpartinic de acțiune, în contact cu reprezentanți ai mediului cinematografic, pentru a schimba legea cinematografiei în folosul celor care fac cinste României câștigând premii în străinătate cu filme românești. În acest context, parlamentarul a dorit să o felicite pe regizoarea Adina Pintilie, a cărei producție „Nu mă atinge-mă” a fost premiată recent cu premiul Ursul de Aur la Festivalul de Film de la Berlin.

„Am ținut să o felicit pe Adina Pintilie de la tribuna Parlamentului pentru că am simțit că merită acest lucru, un astfel de premiu aduce cinste României, o țară care nu își susține atât cât ar trebui valorile din domeniul cinematografiei. Cum le-am transmis și colegilor, din păcate, noi, politicienii, nu avem nici un merit în producția acestui film. De aceea am făcut și un apel către colegi ca să lucrăm împreună la legea de funcționare a cinematografiei. Sunt necesare schimbări ce prevăd evaluarea scenariilor, finanțarea lor sau difuzarea filmelor. Pentru a fi un film bun, filmul nu trebuie să fie nici folositor, nici frumos și nici bun în sensul kantian al cuvântului. Un film bun este un film bun pentru că se autovalidează. În cazul de față a fost validat la Berlin”, a declarat deputatul Iulian Bulai.

În finalul intervenției sale, parlamentarul  le-a transmis colegilor de la toate partidele că este deschis să colaboreze pentru ca „cel mai important element de diplomație culturală românească să primească ceea ce merită”.

 

 

DISTRIBUIȚI
Articolul precedent”Din ce în ce mai bine”
Articolul următorMAI la datorie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.