Acasă Politic Victor Negrescu: „România trebuie să-și folosească toate resursele pentru a gestiona procesul...

Victor Negrescu: „România trebuie să-și folosească toate resursele pentru a gestiona procesul de negociere privind Brexit la nivelul așteptărilor cetățenilor“

DISTRIBUIȚI

149856 – 16022018 – Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul ministrului delegat pentru Afaceri Europene, a organizat joi, 15 februarie, dezbaterea publică intitulată „România în contextul Brexit. A doua etapă a negocierilor dintre Uniunea Europeană și Marea Britanie“. În intervenția pe care a susţinut-o în timpul evenimentului găzduit de Sala „Grigore Gafencu“ a Ministerului Afacerilor Externe, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a subliniat faptul că obiectivul României în negocierile cu Marea Britanie îl constituie atingerea scenariului optim din perspectiva Uniunii Europene, în linie cu mandatul general al echipei de negociatori conduse de Michel Barnier.

„Pe tot parcursul negocierilor dintre Uniunea Europeană și Marea Britanie, autoritățile române au avut drept prioritate zero garantarea drepturilor românilor care trăiesc, lucrează și studiază în Regatul Unit. La finalul primei etape a negocierilor, obiectivul a fost atins, rezultatul confirmând faptul că cetățenii europeni, inclusiv cei români, vor beneficia  în continuare de drepturile câștigate sau în curs de dobândire. România trebuie să își folosească în continuare toate resursele pentru a gestiona procesul de negociere privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană la nivelul așteptărilor cetățenilor și în deplin acord cu obiectivele sale în context european “, a declarat Victor Negrescu.

De asemenea, ministrul delegat a reiterat că, pe tot parcursul procesului de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, statul român va fi pregătit să informeze, să îndrume și să sprijine atât cetățenii, cât și companiile în raport cu autoritățile britanice și cu noile condiții generate de Brexit.

„Campania de consultare publică continuă și în cea de-a doua etapă a negocierilor dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană, iar contribuțiile și punctele de vedere ale cetățenilor sunt importante în vederea fundamentării mandatului României. Mă bucur să văd că în ultimele luni partenerii noștri de dialog au înțeles și susținut relevanța acestor dezbateri și mai ales că ideile lor sunt integrate în acțiunea ministerului pe care vremelnic îl coordonez“, a declarat ministrul delegat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.