Acasă Politic 150 de obstacole pentru pietoni inventariate de USR în Sectorul 1

150 de obstacole pentru pietoni inventariate de USR în Sectorul 1

DISTRIBUIȚI

145359 – 20032018 – În cadrul inițiativei ”Trotuare pentru pietoni”, USR sector 1 a depus o petiție cu 150 de sesizări adresate autorităților publice locale. Sesizările vizează cazuri concrete de obstacole care blochează circulația pietonilor pe trotuarele din sector. În cele mai multe cazuri este vorba despre mașini parcate ilegal sau de alte obstacole lăsate pe spațiul public fie de entități private, fie chiar de către instituții publice. O altă mare problemă este legată de lucrările lăsate neterminate sau care nu sunt realizate corect. Acestora li se adaugă și construcțiile amplasate ilegal pe spațiul public, inclusiv pe porțiuni din trotuar.

”Această inițiativă poate da rezultate imediate pentru că este vorba doar despre aplicarea legii. Noi am propus o serie de măsuri pentru îmbunătățirea mobilității urbane în București, iar eliberarea trotuarelor era una dintre ele”, a declarat Roxana Wring, președinte USR București. Aceasta a adăugat că ”din păcate, acești doi ani de administrație Gabriela Firea se califică de departe drept cea mai proastă jumătate de mandat din anul 2000 până în prezent. Primarii PSD, inclusiv cei de la sectoare nu fac nici măcar lucrurile cele mai simple. Inițiativa colegilor mei de la Sectorul 1 arată dezinteresul autorităților locale față de o problemă a cărei rezolvare este totuși la îndemână”.

Cele 150 de situații care necesită acțiune din partea Primăriei și a instituțiilor din subordine au fost adunate în mai puțin de două săptămâni de către membrii și voluntarii USR Sector 1. ”Și noi am fost surprinși să vedem cât de multe probleme am inventariat într-un timp atât de scurt. Existența acestor 150 de obstacole este pur și simplu inacceptabilă dacă ne gândim că majoritatea situațiilor țin de ADP, iar ADP are un buget aproape egal cu bugetul orașului Alexandria. Așadar nu resursele lipsesc, ci pur și simplu lipsește interesul primăriei pentru această problemă. Tocmai de aceea, vom fi perseverenți, vom urmări modul în care autoritățile gestionează situațiile semnalate și vom insista până când lucrurile se vor rezolva”, a declarat Florin Cobzac, vicepreședinte USR București.

USR București va extinde această inițiativă la celelalte sectoare și îi va încuraja pe cetățeni să semnaleze și să ceară rezolvarea problemelor.”Este important să dăm ecou acestei acțiuni, să semnalăm oamenilor că implicarea civică este cea mai bună soluție în astfel de situații”, a declarat Florin Cobzac.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.