Acasă Anchete Interne Angel Tîlvăr: Mesaj pentru Ziua Poliției Române

Angel Tîlvăr: Mesaj pentru Ziua Poliției Române

DISTRIBUIȚI

145453 – 23032018 – Ziua Poliţiei Române, sărbătorită concomitent cu Buna Vestire, unul dintre cele mai importante praznice ale creştinătăţii ortodoxe marchează, prin semnificaţiile sale, o sărbătoare a încrederii în valorile umane, morale şi spiritual, este de părere deputatul PSD Angel Tîlvăr.

”Poliţiştii sunt cei care veghează permanent pentru respectarea legii şi care, prin atribuţiile ce le sunt conferite, au în sarcină siguranța vieții noastre. În această zi, aducem aprecieri pentru munca și eforturile depuse pentru menținerea liniștii şi a ordinii în țară. Deşi trăim timpuri complexe, lumea noastră fiind măcinată de conflicte şi ameninţări la însăşi esenţa existenţei noastre, încrederea cetăţenilor în autoritatea legii şi a statului trebuie să primeze. Din 2012, de când am fost desemnat coordonatorul Grupului pentru combaterea traficului de persoane din Parlamentul României, am colaborat permanent cu instituţii şi agenţii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, colaborare care mi-a dat ocazia să apreciez activitatea desfăşurată de autorităţile române în combaterea crimei organizate, pentru o abordare globală eficientă a fenomenului îngrijorător al traficului de fiinţe umane. Într-o perioadă de transformări globale, economice şi sociale, în care ameninţările fenomenului terorist sunt atât de aproape de noi, când moartea albă este o tristă realitate, într-o lume a tehnologiei folosite ca armă de atac şi infracționalitate de multe ori, profesiunea de poliţist îşi redefineşte şi consolidează statutul de profesiune a legii, ordinii şi dreptăţii. Ziua Poliţiei Române este şi o zi a bilanţului îndatoririlor în faţa societăţii. Vă urez să fiţi un model de curaj, responsabilitate şi profesionalism în societatea noastră, pentru a oferi oamenilor linişte şi siguranţă”, scrie Tîlvăr.

Ziua Poliţiei Române se sărbătoreşte, începând cu anul 2002, la data de 25 martie, odată cu sărbătoarea creştină a Bunei Vestiri. Această zi a fost desemnată prin art. 50 din Legea privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române (legea nr. 218/ 23 aprilie 2002, publicată în M.O. nr. 305 din 9 mai 2002).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.