Acasă Anchete Interne Bulgari prinși la pescuit in apele teritoriale românești

Bulgari prinși la pescuit in apele teritoriale românești

DISTRIBUIȚI

145468 – 26032018 – Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gârla Mare, județul Mehedinţi, au depistat trei bărbați si un minor din Bulgaria care au încercat să treacă ilegal frontiera din Bulgaria în România, cu o barca de pescuit. În baza acordului de readmisie, cetăţenii bulgari au fost predați autorităţilor de frontieră vecine, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale.

Evenimentul a avut loc la 24 martie, la orele 16.00. Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gârla Mare – I.T.P.F. Timişoara au observat, cu ajutorul sistemului de termoviziune, o barcă în care erau patru persoane, ce se deplasa, dinspre Bulgaria spre România, pe direcția kilometrului fluvial 839, la 70 metri de malul românesc. Imediat, polițiștii de frontieră au procedat la reţinerea acestora şi conducerea apoi la sediul instituției pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba despre patru cetăţeni din Bulgaria, dintre care trei bărbaţi, având vârste cuprinse intre 33 şi 49 de ani, şi un minor cu vârsta de 12 ani. Bărbaţii au declarat că au trecut frontiera în România, fără să îşi dea seama, în timp ce pescuiau.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Totodată, au fost întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie cu Bulgaria, cei patru cetăţeni străini fiind preluaţi de către autorităţile de frontieră bulgare, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale care se impun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.