Acasă Social Aparare ”Calitatea serviciilor de sănătate în sistemul medical militar”, la Iași

”Calitatea serviciilor de sănătate în sistemul medical militar”, la Iași

DISTRIBUIȚI
foto:armataromaniei.ro

145469 – 26032018 – În perioada 22 – 24 martie, la Iași a avut loc conferința cu tema ”Calitatea serviciilor de sănătate în sistemul medical militar”, în organizarea Direcției medicale a Ministerului Apărării Naționale, în parteneriat cu Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate și cu sprijinul Spitalului Clinic Militar de Urgență ”Dr. Iacob Czihac”.

Cu acest prilej, generalul de brigadă medic dr. Ionel Oprea, șeful Direcției medicale a M.Ap.N., a prezentat principalele direcții de reorganizare a sistemului medical militar, respectiv modernizarea și adaptarea rețelei de educație și instruire medico-militară la necesitățile Alianței Nord-Atlantică, transformarea rețelei sanitare militare, modernizarea sistemului de asigurare a bazei materiale pentru susținerea activității medicale prin introducerea conceptului de asigurare a logisticii medicale. De asemenea, s-a discutat despre dezvoltarea activităților de cercetare medicală aplicată nevoilor de dezvoltare a rețelei medico-militare, precum și despre asigurarea producției de seruri specifice, antidoturi și vaccinuri.

Activitatea a reprezentat o platformă de informare și de lansare a conceptelor, programelor și proiectelor, cât și o invitație pentru implicarea responsabilă a tuturor factorilor de decizie din cadrul sistemului medico-militar și ai Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate în susținerea la nivel interinsituțional a calității serviciilor de sănătate.

La conferință au participat specialiști ai Direcției medicale, reprezentanți ai Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate, Școlii Naționale de Sănătate Publică Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar București, Universității de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” din Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.