Acasă Cultura/Media Centenarul Marii Uniri, sărbătorit de românii din Germania

Centenarul Marii Uniri, sărbătorit de românii din Germania

DISTRIBUIȚI

 145115 – 06032018 – Institutul ,,Euxodiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, în parteneriat cu Institutul Român din Freiburg și Academia Română, va organiza Conferința dedicată marcării Centenarului Marii Uniri, în perioada 9-10 martie 2018, la Freiburg.  Evenimentul se va desfășura la sediul Bibliotecii Române din Freiburg și va consta într-o sesiune știintifică, la care vor participa istoricii: Victor Spinei, Ionel Cândea, Cosmin Popa, Gheorghe Cojocaru, Ion Șișcanu și Matei Cazacu, care vor susține prelegeri pe tema Marii Uniri de la 1918. La conferință participă specialiști din România, Republica Moldova, Franța și Germania.

Cu ocazia desfășurării acestei conferințe va avea loc și vernisajul expoziției „Regina și Frontul”. În cele 20 de panouri se vor regăsi imagini cu Regina Maria, Suverana României, cea care s-a identificat cu suferința poporului român, implicându-se intens în serviciul sanitar, organizând spitale de campanie, cantine sociale, adăposturi pentru sărmani, depozite de alimente și nu numai. Lucrările expuse, care aparțin Muzeului Literaturii Române sunt curatoriate de Beatrice Todireanu, președinte al Asociației  ,,România Culturală”.

Proiectul face parte din programul ,,Caravana Identității Românești”, care cuprinde o serie de acțiuni culturale destinate promovării culturii române și consolidării identității naționale românești.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.