Acasă Politic Claudiu Năsui (USR): Se pregătește un nou jihad fiscal

Claudiu Năsui (USR): Se pregătește un nou jihad fiscal

DISTRIBUIȚI
foto:revista22.ro

145576 – 30032018 – Deputatul USR Claudiu Năsui, membru în Comisia pentru buget, finanțe și bănci, critică vehement numirea lui Ionuț Mișa la șefia ANAF și susține că se pregătește un nou jihad fiscal.

”Se zice că de multe ori la stat fiecare urcă în ierarhie până la nivelul său maxim de incompetență. Domnul Ionuț Mișa este exemplul perfect. După ce a condus Ministerul Finanțelor jumătate de an în care a înnebunit economia cu modificările fiscale făcute pe genunchi, domnul Mișa va deveni acum președinte al ANAF. Ionuț Mișa a implementat politici atât de proaste încât nici nu ar trebui să ne mire rezultatele slabe. Nu poți să încurci total economia și să o ții în tensiune permanentă și să te aștepți să fie productivă”, a declarat Năsui.

El reamintește că Mișa a înregistrat multiple eșecuri din postura de ministru al Finanțelor, așa că nu trebuia “recompensat” cu o funcție de conducere la ANAF. “Vorbim despre un domn Mișa care a înregistrat multiple eșecuri, inclusiv impunerea mecanismului de TVA defalcat. Un domn Mișa care a garantat «pe cuvânt de tată» și cu lacrimi în ochi că nu vor scădea salarii, după care ele au scăzut. Un domn care a garantat că totul va fi bine și am ajuns să avem al 4-lea OUG de reparare a dezastrului pe care l-a lăsat în urmă în Codul fiscal. E clar, acest domn trebuie recompensat. Așa funcționează lucrurile la stat și în politică”, a afirmat deputatul care consider că numirea lui Ionuț Mișa a fost impusă de liderul PSD Liviu Dragnea, iar noul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, nu a avut curaj să îl refuze. ”Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a intrat miercuri în biroul domnului Liviu Dragnea și la ieșire l-a avut în plic pe domnul Ionuț Mișa ca nou conducător al ANAF. Eugen Teodorovici este același domn Teodorovici care s-a opus vehement inițiativelor domnului Mișa. Același domn Teodorovici care a fost un critic vocal al modului de lucru al domnului Mișa. Același domn Teodorovici care și-a retras toate criticile o dată devenit ministru, deși situația, de fapt, nu s-a schimbat cu nimic”, a arătat deputatul Claudiu Năsui.

Deputatul USR susține că în curând va începe o nouă ofensivă fiscală a statului de tipul celei din 2015 când se buzunăreau angajații întreprinderilor și se închideau firme dacă nu aveau câțiva lei diferență pe casă. Ofensivă fiscală care, precum orice heirupism, va duce la colectări mai mari pe termen foarte scurt, dar va produce un dezastru în colectare pe termen lung.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.