Acasă Politic Clip informativ referitor la implicațiile procesului Brexit asupra românilor din Marea Britanie

Clip informativ referitor la implicațiile procesului Brexit asupra românilor din Marea Britanie

DISTRIBUIȚI

 145583 – 30032018 – Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul ministrului delegat pentru Afaceri Europene, a lansat un nou clip informativ referitor la implicațiile procesului Brexit asupra românilor din Marea Britanie.

Acțiunea face parte din cadrul amplei campanii de consultări publice ”România în contextul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană”, în contextul celor mai recente evoluţii din cadrul negocierilor cu privire la Brexit.

”Încă de la începutul procesului Brexit, am avut ca primă prioritate garantarea drepturilor românilor din Marea Britanie. În această etapă a negocierilor, cetăţenii europeni care trăiesc, lucrează şi studiază în Regatul Unit urmează a beneficia în continuare de drepturile câştigate sau în curs de dobândire, iar regimul persoanelor care se stabilesc în acest stat inclusiv în perioada de tranziție se va aplica uniform, fără discriminare, pentru toate statele membre. Vom menține un contact permanent cu Michel Barnier și echipa de negociatori a Comisiei Europene, pentru a ne asigura că aceste angajamente asumate vor fi integrate în acordul final de retragere și lucrăm în continuare la toate elementele specifice de interes pentru România, în vederea introducerii lor în textul acestui document“, a declarat ministrul delegat Victor Negrescu.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a subliniat că, pe tot parcursul procesului de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, România va fi pregătită să informeze, să îndrume și să sprijine cetățenii în raport cu autoritățile britanice și cu noile condiții generate de Brexit.

”Campania de consultare publică continuă și în cea de-a doua etapă a negocierilor. Contribuțiile și punctele de vedere ale comunităților de români din Regatul Unit sunt importante în vederea fundamentării poziției României. Continuăm să acționăm pentru a apăra drepturile românilor și interesele României în cel mai eficient mod posibil, ca parteneri loiali în cadrul Uniunii Europene”, a subliniat Negrescu. Clipul informativ dedicat românilor din Marea Britanie poate fi accesat AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.