Acasă Anchete Justitie CSM amână discutarea raportului Inspecției Judiciare referitor la Kovesi și Iacob

CSM amână discutarea raportului Inspecției Judiciare referitor la Kovesi și Iacob

DISTRIBUIȚI

145409 – 21032018 –  Secția pentru procurori a CSM a amânat, miercuri, pentru 9 mai, discutarea raportului Inspecției Judiciare cu privire la săvârșirea de către procurorul-șef al DNA, Laura Codruta Kovesi, și procurorul-șef adjunct, Marius Iacob, a unor abateri disciplinare.

Laura Codruța Kovesi a afirmat astăzi la sosirea la sediul CSM, că va prezenta Secției pentru procurori cereri pentru administrare de probe și solicitări de apărare.

Pe 12 ianuarie, Inspecția Judiciară anunța că a exercitat acțiune disciplinară față de Kovesi și Iacob pentru săvârșirea unor abateri, acțiunea fiind înaintată Secției pentru procurori în materie disciplinară a CSM.

Potrivit Inspecției Judiciare, în cazul lui Kovesi, una dintre abaterile disciplinare se referă la manifestări care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului Justiției, săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuțiilor de serviciu, constând în aceea că, în cadrul unei ședințe de lucru a avut manifestări de natură a aduce atingere onoarei și probității profesionale a magistraților procurori, precum și prestigiului Justiției, cu referire la o serie de înregistrări audio apărute în spațiul public în vara anului trecut.

 

În ceea ce îl privește pe Marius Iacob, Inspecția Judiciară a arătat că acțiunea față de acesta a vizat ”nerespectarea îndatoririi de a se abține atunci când judecătorul sau procurorul știe că există una din cauzele prevăzute de lege pentru abținerea sa”, constând în aceea că a efectuat acte de urmărire penală fără a formula declarație de abținere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.