Acasă Economie Delloite Consultanță analizează situatia actuala a Capitalei si a zonei limitrofe

Delloite Consultanță analizează situatia actuala a Capitalei si a zonei limitrofe

DISTRIBUIȚI

145581 – 30032018 –  Primaria Municipiului Bucuresti a atribuit contractul pentru elaborarea ”Strategiei pentru dezvoltarea unui oras inteligent Smart City Bucuresti” companiei Deloitte Consultanta S.R.L., parte a brandului international Deloitte.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea: ”Bucurestiul face pasi concreti pentru a deveni un oras smart, adaptat epocii in care traim, cea a tehnologiei informatice. Strategia pentru dezvoltarea unui oras inteligent Smart City Bucuresti va stabili care sunt actiunile prioritare pentru ca Bucurestiul sa devina cu adevarat un oras smart in toate domeniile. De asemenea, scopul acestei strategii este acela de a raspunde problemelor reale ale Municipiului Bucuresti si de a ghida Primaria Municipiului Bucuresti in formularea si implementarea proiectelor pe care le va adopta ulterior. Implementarea acestui proiect va imbunatati nivelul de trai al cetatenilor si va aduce capitala Romaniei la nivelul marilor capitale europene”.

Valoarea contractului va fi 464.280 lei, fara TVA, cu o durata de prestare a serviciilor de 17 saptamani de la data ordinului de incepere a proiectului.

Urmatorii pasi pentru dezvoltarea infrastructurii Smart City-Bucuresti vor fi implementarea acesteia, pe termen scurt si mediu, in urmatoarele domenii: trafic management, parking, iluminat, infrastructura, guvernare locala – administratie inteligenta, siguranta publica, inclusiv sistemul de urgenta la nivelul Municipiului Bucuresti, energie (electrica, termica, apa etc.) – energie inteligenta, transport public – mobilitate inteligenta, telecomunicatii – tehnologii inteligente, mediu – cladiri inteligente, energie verde, turism – servicii turistice inteligente.

Prin implementarea Strategiei Smart City, bucurestenii ar trebui să beneficieze de infrastructura de transport public si drumuri adecvate, servicii de calitate prin infrastructuri moderne, acces la educatie de calitate, acces la servicii medicale de calitate, inclusiv prin intermediul sistemelor on-line, locuri de munca, siguranta publica, reducerea emisiilor de CO2 si a poluarii, reducerea importurilor de energie.

Serviciile care fac obiectul contractului constau in analiza situatiei actuale a municipiului Bucuresti si a zonei limitrofe acestuia, expunerea carentelor si a problemelor din municipiu si furnizarea unui pachet de proiecte prioritare, etapizate si eficiente, care sa raspunda necesitatilor specifice si deficientelor reale cu care se confrunta Bucurestiul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.