Acasă Politic Deputatul Daniel Popescu vrea măsuri mai aspre împotriva traficului de persoane

Deputatul Daniel Popescu vrea măsuri mai aspre împotriva traficului de persoane

DISTRIBUIȚI
foto:facebook

145540 – 28032018 – România este pe primul loc în rândul țărilor europene cu privire la numărul de victime ale traficului de persoane, atrage atenția deputatul USR Nicolae-Daniel Popescu. Din această cauză, parlamentarul cere implicarea mai activă a autorităților române, prin prevenire, combatere și sancționare.

Potrivit unui raport din 2016 al Consiliului Europei, în perioada 2011-2015, numărul total al victimelor traficului de persoane provenite din România a fost de 4.622. Majoritatea au fost femei (66%), iar copiii au reprezentat 34,5% din numărul total al victimelor. Principala formă de exploatare a fost cea sexuală (pentru 54% dintre victime), urmată de exploatarea prin muncă (34%) și cerșetoria forțată (6%). Principalele țări de destinație ale acestora au fost Italia, Spania, Germania, Franța, Grecia, Polonia și Marea Britanie.

În acest context, obligația României de a lua măsuri urgente și mai hotărâte ca până acum în materie de prevenire, combatere și sancționare a traficului de persoane se impune cu necesitate. Dat fiind că este un fenomen de o gravitate și amploare îngrijorătoare, cu consecințe greu de remediat în plan individual și social, este surprinzător faptul că nu au fost luate până acum măsuri mai severe, deși legislația europeană și cadrul legal-instituțional național permit și încurajează acest lucru”, spune Nicolae-Daniel Popescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.