Acasă Anchete Interne DGA a intrat în forță în mafia pensionărilor anticipate din Ilfov

DGA a intrat în forță în mafia pensionărilor anticipate din Ilfov

DISTRIBUIȚI

145479 – 27032018 – La 22 februarie a.c. ofițeri cadrul DGA București – Ilfov au efectuat șapte percheziții domiciliare, din care două la sediul a două instituții publice din municipiul București și pentru județul Ilfov. Totodată, au fost puse în executare două mandate de aducere a două suspecte, cercetate pentru trafic de influență, iar alte șapte persoane care au calitatea de martor au fost conduse la sediul Parchetului pentru audieri.

La 22 martie 2017 și 27 octombrie 2017, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov și la sediul DGA s-au înregistrat denunțurile a două persoane care au sesizat faptul că, în perioada anilor 2015 – 2016, au dat sumele de 700, respectiv 1.000 euro și mai multe documente în original (cărți de muncă, taloane de pensii), suspectelor C.C.N. (persoană fără calitate specială) și B.A. (fost funcționar la Casa de Pensii Ilfov), pretinse de către acestea în scopul de a-i ajuta să se pensioneze anticipat. În schimbul banilor, cele două suspecte au lăsat să se înțeleagă că au influență pe lângă funcționari din cadrul a două instituții publice specializate din București și județul Ilfov.

Până în prezent, celor doi denunțători nu li s-a acordat dreptul la pensie, iar documentele personale nu le-au mai fost restituite de către suspecte. La domiciliul unei suspecte au fost identificate mai multe cărți de muncă în original și alte documente. În urma probelor administrate, s-a dispus reținerea C.C.N. pentru o perioadă de 24 ore pentru săvârșirea a două infracțiuni de trafic de influență, iar la 23 martie a.c. a fost prezentată Tribunalului Ilfov, care a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar B.A. este cercetată în stare de libertate pentru săvârșirea unei infracțiuni de trafic de influență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.