Acasă Anchete Interne DGA București-Ilfov –  Informări anticorupție la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa...

DGA București-Ilfov –  Informări anticorupție la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor

DISTRIBUIȚI

 145165 – 08032018 – În perioada 19 februarie – 5 martie a.c., ca urmare a solicitării conducerii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din Municipiul București, poliţiştii Serviciului Prevenire şi Relaţii cu Publicul au desfăşurat trei sesiuni de informare anticorupţie, la care au participat aproximativ 150 funcţionari ai instituţiei menţionate.

Prezentările au început în fiecare dintre cele trei sesiuni cu aspecte privind identitatea instituţiei din care facem parte, cadrul legal de funcţionare a Direcţiei Generale Anticorupţie, precum şi atribuţiile ce îi sunt conferite de lege.

Activităţile au continuat cu prezentarea unor noţiuni de bază ale dreptului penal, descrierea infracţiunilor de corupţie prevăzute de Codul Penal şi de Legea nr.78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, actualizată. De asemenea, în vederea conştientizării implicării în fapte de corupţie, au fost evidenţiate consecinţele comiterii acestui gen de fapte.

Totodată, celor prezenţi li s-au adus la cunoştinţă prevederile Legii nr.571/2004 privind avertizorul de integritate, menţionându-se şi exemplificând situaţiile în care avertizorul beneficiază de protecţia conferită de actul normativ.

În cadrul întâlnirilor, poliţiştii i-au informat pe cei prezenţi cu privire la necesitatea utilizării Call Center-ului 0800 806 806, în vederea sesizării de fapte de corupţie în care sunt implicaţi lucrători ai Ministerului Afacerilor Interne.

Activităţile s-au bucurat de interes din partea lucrătorilor Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, având în vedere participarea activă a acestora cu întrebări care au avut drept scop, în special, evitarea comiterii de fapte de corupţie, dar şi despre cazurile care impun sesizarea organelor competente a cerceta fapte de corupţie.

Organizarea întâlnirilor a avut drept scop atingerea obiectivelor Strategiei Naţionale Anticorupţie 2016-2020 de către instituţiile şi autorităţile publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.