Acasă Economie Firea anunță extinderea Șoselei București-Măgurele și linii pentru 80 de tramvaie suspendate

Firea anunță extinderea Șoselei București-Măgurele și linii pentru 80 de tramvaie suspendate

DISTRIBUIȚI

145238 – 13032018 – Primaria Capitalei va realiza mai multe proiecte de infrastructura care vor lega Bucurestiul de orașul Măgurele și pentru facilitarea accesului la Institutul de Fizică Nucleară care dezvoltă proiectul celui mai mare laser din lume – ELI-NP, a anunțat, marți, primarul Gabriela Firea.Printre acestea se numără extinderea și modernizarea Șoselei București-Măgurele, linie de monorail – tramvai suspendat și material rulant (80 de tramvaie suspendate), o rută București – Măgurele și București Centură în Zona de Nord spre Ploiești, realizarea coridorului de transport rapid cu autobuzul pe ruta Măgurele – Gara de Nord.

O parte dintre aceste proiecte fac parte din strategia de transport a regiunii București-Ilfov – Planul de Mobilitate Urbană Durabilă. Firea nu a dat un termen până la care vor fi realizate aceste proiecte și nici cât costă.

În ceea ce privește Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, Firea prezenta, anul trecut, în luna mai, cele zece puncte strategice de aplicare a acestui document programatic:

  • Conectarea Capitalei prin aeroport și prin structura sa de căi ferate și drumuri la rețeaua europeană TEN-T și la localitățile din zona Dunării
  • Dezvoltarea Aeroportului Internațional Henri Coandă ca principală poartă aeriană internațională din SE Europei, cu potențial de dublare a capacității de funcționare, de pasageri și marfă
  • Finalizarea șoselei de Centură a Bucureștiului pentru a facilita accesul către județul Ilfov, cea de a doua cea mai dezvoltată zonă.
  • Extinderea sistemului public de transport către zona metropolitană prin lărgirea rețelelor de metrou, autobuz, tramvai și troleibuz și realizarea unei rețele corespunzatoare de piste de biciclete și alei pietonale
  • Îmbunătățirea conexiunii dintre ariile funcționale ale Capitalei, pentru dezvoltarea zonelor rămase în urmă permițând locuitorilor din zonele mai puțin dezvoltate acces la locuri de muncă, educație, servicii de sănătate, cultură.
  • Reducerea poluării aerului prin încurajarea investițiilor în transport electric și descurajarea creșterii numărului de autoturisme prin aplicarea unei politici de parcare integrate.
  • Reducerea numărului de accidente prin creșterea siguranței și securității în circulație.
  • Sprijinirea persoanelor cu posibilități reduse de mobilitate, prin aplicarea politicilor europene specifice.
  • Dezvoltarea intermobilității și a transportului de marfă eficient
  • Adoptarea unor modificări legislative pentru buna organizare a traficului și a parcării și realizarea unei reforme instituționale de coordonare a implementării planului de mobilitate și a transportului integrat.

 

  • Foto – Timtv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.