Acasă Politic Florin Roman: Luptele interne din PSD distrug Centenarul

Florin Roman: Luptele interne din PSD distrug Centenarul

DISTRIBUIȚI

145189 – 09032018 – Deputatul Florin Roman este de părere că războiul din PSD pune cruce și Centenarului Marii Uniri, iar schimbările dese de miniștri ai Culturii, dar și al secretarilor de stat, ultimul chiar în această săptămână, au generat blocarea tuturor celor 2048 de proiecte selectate de Departamentul Centenar.

“Suntem în luna martie și cu toate că avem o lege aprobată de Parlament, promulgată de președintele Iohannis, Ministerul Culturii nu a semnat nici până acum contractul cu sculptorul pentru realizarea Monumentului Unirii de la Alba Iulia! De asemenea, Programul “Acces”, etapa a II-a, prin care trebuiau selectate și finanțate noile proiecte dedicate Centenarului a fost retras de pe site-ul Ministerului Culturii la solicitarea noului ministru! Este un haos total! Așa s-a schimbat viziunea!?

Acești incompetenți nu înțeleg că Centenarul Marii Uniri nu înseamnă doar ziua de 1 decembrie 2018! Aici vorbim de cel puțin un an de pregătire, de organizare, care de fapt acum înseamnă 9 luni. Comitetul interministerial al Guvernului, condus de Viorica Dancilă “Pamblica”, s-a întâlnit abia marți, deși ar fi trebuit sa facă acest lucru încă din ianuarie.

Nu mai există proiecte, nu mai există termene, ci doar exerciții de imagine ale unui PSD care își bate joc de Centenarul Marii Uniri” este de părere deputatul

Florin Roman atrage atenția că “luptele interne din PSD și incompetența acestor oameni pun în pericol Anul Centenarului Marii Uniri, dar și realizarea Monumentului Unirii! Închipuiți-vă cum ar arăta de 1 Decembrie 2018 Alba Iulia cu un parc amenajat și o imensă groapă unde ar fi trebuit ca Ministerul Culturii să realizeze acest monument al Centenarului? Și cu sute de mii de oameni veniți sa sărbătorească Marea Unire!? Nu înțeleg dacă este doar incompetență sau toate aceste manifestări sunt sabotate cu sprijinul tacit al liderilor UDMR care au declarat răspicat că “Anul Centenarului este unul de doliu”!

Mai sunt oare români patrioți în acest guvern antinațional? România trezește-te!”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.