Acasă Social Administratie Judeţul Braşov, destinaţie turistică de excelenţă la Bursa Internaţională de Turism de...

Judeţul Braşov, destinaţie turistică de excelenţă la Bursa Internaţională de Turism de la Berlin

DISTRIBUIȚI
foto: bzb.ro

 145167 – 08032018 – Județul Brașov participă în perioada 7-11 martie 2018 la Bursa Internațională de Turism (ITB) de la Berlin, cea mai mare manifestare de profil din lume, alături de alte destinații turistice ale României care vor fi reprezentate în standul Ministerului Turismului.

La ediția din acest an a ITB Berlin, la standul României își vor prezenta ofertele și vor face cunoscute destinațiile turistice peste 40 de expozanți, tour-operatori, administrații publice și asociații de promovare din toată țara. În perimetrul standului României, pe toată perioada târgului vor avea loc demonstrații de meșteșuguri tradiționale. Înalți oficiali ai țărilor prezente la târg, tour-operatori, jurnaliști români și străini sunt invitați să ne cunoască muzica, dansurile populare, gastronomia tradițională la „Seara Romanească”, unde vor rula și imagini cu destinația de excelență Județul Brașov.

„Scopul prezenței Brașovului la ITB este de a promova județul ca primă destinație turistică a României – așa cum o clasifică în ultimii ani studiile de profil și alegerile turiștilor străini care optează să viziteze România. Vom încerca să punem în valoare atât turismul activ, prin evidențierea formelor de turism și servicii de acest tip, precum și turismul cultural, de loisirs și cel culinar. S-au alăturat inițiativei noastre mai multe micro-destinații de excelență ale județului – cum sunt Râșnov, Predeal, Făgăraș, Colinele Transilvaniei, dar și zone intrate mai nou în circuitele turistice locale și naționale, dar cu potențial și cu obiective care trebuie valorificate – cum este localitatea Codlea, satul Cobor, cu conceptul de destinație turistică de biodiversitate, sau ecodestinația Bran-Moieciu-Fundata”, a menționat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea.
De asemenea, în perioada 9-11 martie, Județul Brașov va avea un stand de reprezentare în cadrul Târgului Transylvania Tourism Fair (TTF) de la Brașov Business Park. Ca o continuitate a unui proiect mai vechi, sub sloganul „Experiențe culturale în județul Brașov” – Consiliul Județean și-a propus să identifice acele atracții din județ care să-i determine pe brașoveni să devină „turiști la ei acasă”, dar și să valorifice destinația din perspectiva bogatului patrimoniu cultural și natural pe care îl deține. „Dorim să le oferim localnicilor idei de redescoperire a Brașovului, fie prin rute turistice de 24 de ore, fie prin experiențe inedite de câteva zile, plecând de la premiza că învățând despre zona lor ei pot deveni promotorii destinației Județul Brașov. Standul de prezentare a fost gândit elegant, atrăgător și modern, pentru a asigura un ambient care să pună în valoare potențialul turistic cultural al județului și care să spună povestea Brașovului din punct de vedere istoric și multietnic.

Propunem 7 „experiențe” prin care atât turiștii locali, dar și cei români sau străini vor descoperi câteva obiective de interes ale județului, îmbinând arhitectura medievală cu relaxarea în zone naturale recunoscute și activități de petrecere activă a timpului liber, dar și de descoperire a bucătăriei cu amprente multietnice și a unor artizani locali care păstrează încă tradițiile meșteșugărești străvechi. De aceea, în cadrul standului vor fi organizate zilnic ateliere demonstrative și practice cu artizani locali, la care îi așteptăm pe cei interesați și dornici de noi experiențe”, a menționat șeful administrației județene. Participarea Județului Brașov la TTF se va face și cu sprijinul Centrelor Naționale de Informare Turistică din județ, al UAT-urilor, precum și al mediului privat și economic reprezentat de organizații culturale, ONG-uri și ambasadori ai turismului brașovean.

Tot în conceptul de promovare a destinației turistice Județul Brașov dezvoltat de Consiliul Județean Brașov, începând cu a doua jumătate a acestei luni, în centrele de informare turistică din județ se va regăsi hărta turistică a județului Brașov, realizată de Schubert & Franzke, în 10.000 de exemplare cu titlul gratuit, iar în acest an va fi lansată o aplicație online a destinației, adresată atât brașovenilor cât și turiștilor, precum și o hartă a turimului activ din județ.
Trebuie spus că la recent încheiatul Târgul de Turism al României, desfășurat la Romexpo, CJ Brașov a acordat sprijin tuturor administrațiilor locale interesate să fie prezente în standul Județului Brașov. Pe parcursul celor patru zile de târg, acestea au avut ocazia să-și promoveze micro-destinațiile turistice și să aibă contacte cu operatori din turism, cu autorități publice, ONG-uri. Totodată, reprezentanții județului Brașov au avut discuții cu alte administrații din țară și chiar din străinătate (Republica Moldova și Argentina).

De altfel, ambasadorul Argentinei la București și-a exprimat interesul de a promova Județul Brașov în țara sa și de a stabili posibilități de cooperate bilaterală în domeniul turismului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.