Acasă Politic László Borbély: Pașii înregistrați de România în materie de dezvoltare durabilă

László Borbély: Pașii înregistrați de România în materie de dezvoltare durabilă

DISTRIBUIȚI

145080 – 05032018 – O delegație condusă de Coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, László Borbély, a reprezentat România la Forumul Regional privind Dezvoltarea Durabilă al Regiunii UNECE, desfășurat în perioada 1-2 martie, la Geneva. Forumul este organizat anual de Comisia Economică a Organizației Națiunilor Unite pentru Europa (UNECE), pentru a monitoriza și analiza implementarea Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă și a Obiectivelor sale de Dezvoltare Durabilă (ODD) la nivel regional, în cadrul Comisiei Economice a ONU pentru Europa (UNECE), din care face parte și România.

Din delegația României au mai făcut parte secretarul de stat în Ministerul Mediului Ion Cîmpeanu și experți din Ministerul Apelor și Pădurilor, Ministerul Mediului și din Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă.

Șeful delegaţiei române, László Borbély, a prezentat un studiu de caz privind România în privința creării cadrului institutional necesar în materie de consum și producție durabilă. Ca pași înregistrați în acest sens, László Borbély a menționat introducerea profesiei de ”expert în dezvoltare durabilă” în Clasificarea ocupațiilor din România, precum și elaborarea Planului Național de acțiune pentru producție și consum durabil, conform angajamentului asumat de România la conferința de mediu de la Batumi, din 2016. Delegația română a prezentat, de asemenea, stadiul implementării Protocolului Apă și Sănătate și contribuția țării noastre în cadrul Inițiativei pentru apă a Uniunii Europene pentru Regiunea Europa de Est, Caucaz și Asia Centrală.

În marja Forumului de la Geneva, delegația română a convenit cu secretarul executiv al Comisiei Economice a ONU, Olga Algayerova, ca în perioada primului mandat al României la Președinția Consiliului UE, în primul semestru al anului 2019, să fie organizată o conferință pentru întărirea parteneriatelor din zona UE-Parteneriatul de Est-Eurasia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.