Acasă Social Educatie Lecție deschisă cu tema ”Europa copiilor: Președinția României la Consiliul Uniunii Europene”

Lecție deschisă cu tema ”Europa copiilor: Președinția României la Consiliul Uniunii Europene”

DISTRIBUIȚI

 145504 – 27032018 – Centrul Infoeuropa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, aflat în coordonarea ministrului delegat pentru Afaceri Europene, a organizat luni, 26 martie 2018, o lecție deschisă cu tema ”Europa copiilor: Președinția României la Consiliul Uniunii Europene“, parte din programul ”Şcoala altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, pentru 30 de elevi din ciclul gimnazial ai Școlii Generale nr. 97 din București.

Elevilor le-au fost prezentate rolul, valorile, principiile și simbolurile care stau la baza construcției europene, drepturile şi obligațiile care derivă din calitatea de stat membru al Uniunii Europene și, implicit de cetăţean european, precum şi oportunităţile şi provocările deţinerii, de către România, a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene în semestrul I al anului 2019.

Obiectivul programului îl constituie implicarea copiilor preșcolari/elevilor şi a cadrelor didactice în activităţi diverse, care să răspundă intereselor şi preocupărilor acestora, punându-le în valoare talentele şi capacităţile în diferite domenii (altele decât cele prezente în curricula naţională), prin stimularea participării la acțiuni variate, în contexte non-formale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.