Acasă Economie Licitaţia PMB pentru autobuzele RATB – contestată

Licitaţia PMB pentru autobuzele RATB – contestată

DISTRIBUIȚI

145293 – 15032018 – Mercedes, una dintre cele patru companii care au participat la licitaţia organizată de Primăria Capitalei pentru autobuzele RATB, a contestat miercuri procedura în urma căreia a fost declarată câştigătoare compania turcească Otokar.Nemulţumiţi de rezultatul licitaţiei pentru autobuzele RATB, organizată de Primăria Capitalei, reprezentanţii Mercedes au depus miercuri, 14 martie, o contestaţie la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC).

La licitaţie au participat Karsan Otomotiv Sanayi ve Ticaret As, Man ruck&Bus AG, Mercedes Benz Romania şi Otokar Europe S.A. – Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi A.Ş.

La 19 februarie, Primăria Muncipiului Bucureşti anunţase că licitaţia a fost câştigată de turcii de la asocierea Otokar Europe S.A. – Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi A.Ş., care va livra RATB 400 de autobuze Euro 6.

Pentru fiecare autobuz, Primăria Capitalei va plăti 250.000 de euro plus TVA, astfel că valoarea totală a achiziţiei se ridică la aproximativ 100 de milioane de euro. Turcii de la Otokar Otomotiv ne vor trimite autobuze de trei tipuri, în funcţie de dimensiune: 320 vor avea o lungime de 12 metri (trei uşi duble), 50 vor fi mai mici de 10 metri (două uşi duble), iar 30 de autobuze vor fi mai lungi de 18 metri (patru uşi duble) şi vor fi articulate. Vor fi primele autobuze cu burduf aduse în Bucureşti, în ultimele două decenii.

Decizia de a cumpăra autobuze din Turcia a stârnit controverse, din moment ce, la doi paşi de Bucureşti, în localitatea ilfoveană Ciorogârla, există o uzina de autobuze  BMC Truck & Bus.

În prezent, parcul auto al RATB numără peste o mie de autobuze, care asigură cea mai mare parte a transportului în comun de suprafaţă din Capitală. Însă nu întreaga autobază este folosită la capacitate maximă, deoarece, zilnic, defecţiunile ţin oprite o bună parte din vehicule. În 2016, de exemplu, circa 600 de autobuze, tramvaie şi troleibuze nu puteau fi scoase pe traseu, din cauza stricăciunilor. Sursa: Adevărul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.