Acasă Politic Ministrul Meleșcanu despre aprofundarea legăturilor speciale dintre România și Republica Moldova

Ministrul Meleșcanu despre aprofundarea legăturilor speciale dintre România și Republica Moldova

DISTRIBUIȚI

 145519 – 28032018 – Ministrul Afacerilor Externe Teodor Meleșcanu a avut ieri o întrevedere cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, și cu viceprim-ministrul pentru integrare europeană, Iurie Leancă, în contextul vizitei pe care oficialii de la Chișinău o efectueză în România cu ocazia participării la ședința solemnă a Parlamentului României dedicată împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Ministrul Teodor Meleșcanu a apreciat importanța marcării Centenarului Unirii Basarabiei cu România pentru transmiterea unui mesaj cu privire la istoria comună, dar, mai ales, cu privire la viitorul european comun. Din această perspectivă, ministrul afacerilor externe a reiterat că substanța Parteneriatului strategic o reprezintă aprofundarea legăturilor speciale dintre România și Republica Moldova și susținerea parcursului european al Republicii Moldova.

În context, a arătat că țara noastră va continua să acorde prioritate acelor proiecte de cooperare care au potențialul de a lega Republica Moldova de spațiul european și de a genera beneficii directe pentru cetăţenii din Republica Moldova, cu accent pe domeniile energetic, investițional, educațional și de construcție instituțională.

”Sprijinul constant acordat de România obiectivului strategic de integrare europeană este menit să pregătească Republica Moldova, instituțiile, societatea, economia pentru îndeplinirea angajamentelor asumate prin Acordul de Asociere UE și, pe un plan mai larg, pentru racordarea Republicii Moldova la spațiul de valori europene. Rezultatele palpabile și în beneficiul cetățenilor pot consolida credibilitatea acțiunilor politice și încrederea în opțiunea europeană”, a afirmat ministrul Meleșcanu.

La rândul său, Andrian Candu a mulțumit pentru sprijinul oferit de România în procesul de avansare a parcursului european al Republicii Moldova, exprimând aprecierea pentru proiectele de cooperare derulate de România în Republica Moldova care au un impact direct în ceea ce privește îmbunătățirea calității vieții cetățenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.