Acasă Politic O deputată ascultătoare…

O deputată ascultătoare…

DISTRIBUIȚI

145257 – 14032018 – Deputatul Maricela Cobuz, a susținut marți, 14 martie 2018, în ședința de plen a Camerei Deputaților o declarație politică prin care a îndemnat femeile să se implice în viața politică din România.Deputata respectă, astfel direcția trasată de premierul Viorica Dăncilă prin transmis la Congresul Extraordinar al PSD, de la sfârșitul săptămânii.

“Premierul României, doamna Viorica Dăncilă, în calitate de preşedinte al Organizaţiei Femeilor Social-Democrate din România, a îndemnat femeile să se implice în viaţa politică. Partidul Social Democrat a oferit întotdeauna şanse egale între femei şi bărbați. În prezent, în structurile de conducere există o paritate de gen. Partidul Social Democrat a promovat intens numirea şi alegerea în funcţii publice a femeilor, astfel numărul acestora a crescut considerabil faţă de anul 2012. Prezenţa femeilor în funcţiile politice şi administrative a demonstrat astăzi că PSD a respectat egalitatea de şanse, comparativ cu alte partide politice care doar au clamat egalitatea de şanse, dar nu au făcut nimic în privinţa aceasta. Este o dovadă reală că partidul nostru a respectat prevederile europene şi este o dovadă reală de reformă a Partidului Social Democrat de la ultimul Congres”, a declarat deputatul PSD Maricela Cobuz.

Parlamentul României este reprezentat în prezent de 53 de femei, un sfert din numărul parlamentarilor social-democraţi. De asemenea, s-a dublat numărul de femei care au câştigat alegerile pentru funcţia de primar şi s-a triplat numărul acestora în consiliile locale şi judeţene.

“Ca deputat și femeie implicată în viața politică, susțin temeinic îndemnul spre acest tip de activitate. Femeile social-democrate au fost promovate pe criteriul competenţei, li s-a acordat şansa de a evolua în partid şi de a reprezenta cu onoare PSD în funcţiile publice”, a subliniat deputatul Maricela Cobuz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.