Acasă Politic O nouă taxă

O nouă taxă

DISTRIBUIȚI
foto:adevarul.ro

 145342 – 19032018Guvernul PSD-ALDE una spune și alta face! Minciuna celor de la guvernare are un singur scop: să mai jupoaie niște bani de la români prin introducerea ”hoțească” de noi taxe. Când spun ”hoțească”, o fac în cunoștință de cauză pentru că, în față, premierul Viorica Dăncilă ne minte frumos cum că nu va introduce în mandatul său nicio nouă taxă, iar în ședința Comisiei pentru Mediu, de săptămâna trecută, din Camera Deputaților, Ministerul Mediului a venit să ceară parlamentarilor votarea unui nou bir pe spatele românilor.

Este vorba despre o taxă de 2% aplicată pentru orice tip de deșeu, indiferent că vorbim despre deșeuri alimentare, biodegradabile, lemn, ambalaje, reciclabile, medicale, periculoase, moloz, electrice, baterii, municipale, ș.a. Prin această taxăaplicată pe umerii românilor, Ministerul Mediului ține morțiș să păstreze și chiar să crească salariile celor de la Fondul pentru Mediu.

Propunerea ministrului Mediului, Grațiela Leocadia Gavrilescu de la ALDE, prevede aplicarea unei taxe de 2% din veniturile realizate din vânzarea deșeurilor obținute de către producătorul initial al deșeurilor, persoană fizică sau juridică. ”Sumele se rețin prin stopaj la sursă de către operatorii economici care desfășoară activitatea de colectare și/sau valorificare, ce au obligația să le vireze la Fondul pentru Mediu”, după cum se arată în amendamentul formulat de Ministerul Mediului la proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.48/2017 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.196/2005 privind Fondul pentru mediu. Cu alte cuvinte, această taxă de 2% se va regăsi în factura românilor la gunoi. Planul Național de Gestionare a Deșeurilor oferă și lămuri asupra semnificației deșeurilor – orice substanță sau obiect pe care deținătorul îl aruncă și a producătorului de deșeuri – orice persoană ale cărei activități generează deșeuri.  Jupuirea românilor de către Guvernul    Dăncilă se dorește a se face sub pretextul ”protecției mediului și a sănătății populației”.

În precedentele mele luări de poziție am precizat clar că dorința celor de la Mediu este ca acești bani să se verse în bugetul de salarii al celor de la Fondul pentru Mediu, nicidecum pentru realizarea unor proiecte de ecologizare ori de îmbunătățire a vieții populației. Pentru a vă clarifica asupra ipocriziei, minciunii și demagogiei de care dă dovadă Guvernul PSD-Dăncilă, vă redau mai jos, cu exactitate, declarațiile primului ministru, la instalarea în funcție. ”Cât timp voi fi prim-ministru, nu voi introduce nicio taxă nouă în România. Scopul meu este acela de a ușura și de a simplifica viața economică, nu de a o complica”, după cum a spus chiar Viorica Dăncilă.

Când au fost sinceri pesediștii, când au spus că nu mai vor noi biruri sau când au gândit și propus taxarea oricărui deșeu aruncat de cetățeni?

Oare implementarea acestei noi taxe nu va duce decât la complicarea vieții românilor, și așa îngreunată de ”țopăielile fiscale” ale pesediștilor care au dus la explodarea cursului de schimb valutar leu-euro și la scumpirea coșului zilnic.

Eu cred că da, însă fac apel la bunul simț al parlamentarilor PSD – ALDE să nu voteze un nou bir pe umerii românilor!  Noi, parlamentarii PNL, nu vom fi de acord cu încă o taxă pentru români!” transmite deputatul Ion Ștefan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.