Acasă Economie Operatorii de comunicații electronice au obligația să transmită ANCOM documentele în...

Operatorii de comunicații electronice au obligația să transmită ANCOM documentele în baza cărora intră pe proprietăți

DISTRIBUIȚI

145139 – 07032018 – Furnizorii de rețele de comunicații electronice care pătrund pe o proprietate publică sau privată trebuie să transmită ANCOM o copie a fiecărui contract de acces sau a fiecărei hotărâri judecătorești definitive care ține loc de contract, precum și actele subsecvente, atunci când apar modificări.

De asemenea, vor fi transmise ANCOM, exclusiv în format electronic, și datele de identificare a imobilului care face obiectul dreptului de acces, prețul sau tariful de acces perceput furnizorilor sau periodicitatea plăților.

ANCOM a dezvoltat o aplicație de raportare a acestor informații și documente, în mod securizat.

Informațiile vor fi puse la dispoziția tuturor furnizorilor de rețele de comunicații electronice de către ANCOM, în cadrul aceleiași aplicații informatice, astfel încât să se asigure condiții nediscriminatorii de acces pe proprietatea publică sau privată tuturor furnizorilor de rețele de comunicații electronice.

Informațiile vor fi raportate în termen de 10 zile de la data ncheierii, iar modificările sau completările ulterioare – în termen de 30 zile de la data încheierii actului, respectiv, în termen de 10 zile de la data comunicării hotărârii judecătorești definitive. Informațiile referitoare la documentele încheiate sau emise până la intrarea în vigoare a deciziei, vor fi raportate ANCOM în termen de 90 de zile de la intrarea în vigoare a deciziei.

Furnizorii de rețele de comunicații electronice vor începe transmiterea documentelor și informațiilor de la data de 1 ianuarie 2019, dată de intrare în vigoare a obligației de raportare.

Amenzile pentru netransmiterea acestor informațiipot ajunge până la 100.000 lei.

 „Am făcut încă un pas important în implementarea Legii infrastructurii, un proiect multianual important pentru Autoritate, prin impunerea în sarcina furnizorilor de rețele de comunicații electronice a obligației de a fi transparenți cu privire la condițiile, inclusiv tarifare, pe care le-au agreat pentru accesul pe proprietatea publică sau privată”, a declarat Sorin Grndeanu, președintele ANCOM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.