Acasă Anchete Interne Orașele din Ilfov, sub asaltul jandarmilor

Orașele din Ilfov, sub asaltul jandarmilor

DISTRIBUIȚI

 145506 – 27032018 – ”Ziua Jandarmeriei Române”, sărbătorită la 3 aprilie, în cinstea semnării de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica în anul 1850 a actului domnesc prin care era reorganizat Corpul Jandarmilor ca instituţie în slujba asigurării libertăţilor cetăţeneşti şi a ordinii de drept în stat, reprezintă un moment de sărbătoare și mândrie pentru toţi jandarmii.

Asigurarea climatului de normalitate civică, caracterizat prin desfășurarea în bune condiții a activității instituțiilor fundamentale ale statului, respectarea drepturilor și libertăților fundamentale, precum și creșterea gradului de siguranță a cetățenilor a reprezentat un deziderat prioritar pentru activitatea Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Ilfov.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Ilfov organizează în perioada 26 martie – 1 aprilie activități pentru mediatizarea Jandarmeriei Române, în cadrul căruia îşi prezintă autospecialele şi tehnica de intervenţie, proiectează filme cu activitatea Jandarmeriei şi a inspectoratului, distribuei flyere cu istoria Armei şi are activităţi de recrutare pentru instituţiile de învăţământ tutelate de Ministerul Afacerilor Interne.

Jandarmii ilfoveni vor fi prezenţi în instituțiile de învățămant preuniversitar din judetul Ilfov (Popeşti Leordeni, Măgurele, Bragadiru, Chitila, Buftea, Otopeni, Voluntari, Pantelimon) în cadrul programului naţional ”Şcoala altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun!” in perioada 26 – 30 martie, iar în zilele de 30 martie și 1 aprilie vor fi prezenți in parcul din Mogoșoaia.

La 26 martie, jandarmii au fost la prezenti în mijlocul elevilor de la Liceul Tehnologic “Barbu A.Știrbei” Buftea și Școala Gimnazială “Prof. Ion Vișoiu” Chitila. Aceștia au prezentat elevilor un atelier cu armamentul, materialele din dotare si mijloacele de intervenţie.

Cei mici au analizat şi au mânuit armamentul, tonfa, scutul de protecţie au probat castile de protecţi şi s-au pozat cu jandarmii.

În continuare, au fost urmărit scurte documentare despre Istoria Jandarmeriei Române, dar şi câteva filmuleţe despre modul în care se pregătesc jandarmii pentru a face faţă oricăror situaţii din timpul misiunilor. Celor mai mari le-a fost prezentată oferta educaţională și condiţiile care trebuiesc îndeplinite pentru cei care îşi manifestă intenţia de a se pregăti pentru a îmbrăca uniforma de jandarm.

La 27 martie, jandarmii ilfoveni vor fi prezenți în școlile din Voluntari și Bragadiru.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.