Acasă Stiri Locale Bucuresti-Ilfov OUG pentru Spitalul Metropolitan București – Ilfov

OUG pentru Spitalul Metropolitan București – Ilfov

DISTRIBUIȚI
sursa foto: promptmedia.ro

145220 – 13032018 – Primarul general al municipiului București, Gabriela Firea,  a anunțat că Guvernul va aproba o ordonanţă de urgenţă prin care va transfera Primăriei Municipiului Bucureşti, un teren pe care ar urma să fie înfiinţat Spitalul Metropolitan Bucureşti-Ilfov.

Anunțul a fost făcut astăzi în cadrul Seminarului Regional  “Împreună pentru dezvoltarea durabilă”, organizat pentru dezbaterea revizuirii Strategiei Naţionale pentru Dezvoltare Durabilă a României, publicată în 2008.

„Aseară târziu, la aproape ora 23,00, şi-a încheiat activitatea grupul de lucru interministerial, la care am participat şi eu, la Guvern, şi în care s-a stabilit textul ordonanţei de urgenţă prin care şi ultima suprafaţă de teren care trebuie să fie transferată de la Guvernul României, prin Ministerul de Finanţe, către Primăria Generală a Capitalei, în zona de nord a Bucureştiului, va fi până la urmă transferată prin această ordonanţă de urgenţă, care va intra începând de astăzi pe circuitul de avizare. Până la sfârşitul lunii, putem să intrăm cu acest document în şedinţa de Guvern” a declarat Gabriela Firea.

Următorul pas va fi acela de demarare în regim de urgenţă a studiului de prefezabilitate, prin intermediul căruia vom stabili foarte clar care este modalitatea de realizare a acestui spital metropolitan Bucureşti-Ilfov şi, fireşte, şi pentru celelalte judeţe limitrofe, modalitatea de realizare însemnând licitaţie publică sau concesiune, (…) investiţie totală din bugetul local al Primăriei Generale sau atragerea unui investitor privat român sau străin. Dar toate aceste informaţii relevante vor reieşi practic din realizarea studiului de prefezabilitate, urmat de studiul de fezabilitate” a mai spus edilul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.