Acasă Anchete Interne Polițiștii români și bulgari, acțiune comună pentru combaterea migrației ilegale

Polițiștii români și bulgari, acțiune comună pentru combaterea migrației ilegale

DISTRIBUIȚI

145116 – 06032018 – Poliţiştii de frontieră români şi bulgari au desfăşurat o amplă acţiune de combatere a migraţiei ilegale, ocazie cu care au descoperit, ascunși în mai multe microbuze ce veneau din Turcia şi erau conduse de cetățeni din Republica Moldova, 13 irakieni şi iranieni, care încercau să intre ilegal în România. Cei în cauză, împreună şoferii, cetăţeni moldoveni, au fost preluaţi de poliţiştii de frontieră bulgari pentru continuarea cercetărilor.

Polițiștii au verificat mai multe mijloace de transport înmatriculate în Republica Moldova, conduse de cetățeni moldoveni, care efectuau curse regulate pe ruta Turcia – Grecia – Bulgaria – România – Republica Moldova.

În urma controlului, în interiorul a cinci autovehicule au fost descoperite, ascunse sub banchete și în compartimentele pentru marfă, 13 persoane (șapte bărbați, cinci femei și un copil).

Din primele cercetări, s-a stabilit că este vorba despre cetățeni din Irak și Iran, care nu aveau asupra lor documente de identitate și are care au declarat că intenționau să ajungă într-un stat din Vestul Europei.

În baza acordului româno-bulgar, cazul a fost preluat de autorităţile de frontieră bulgare, pentru cercetări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.