Acasă Politic Premierul Dăncilă despre intensificarea dialogului româno-saudit la nivel guvernamental

Premierul Dăncilă despre intensificarea dialogului româno-saudit la nivel guvernamental

DISTRIBUIȚI

145177 – 08032018 – Prim-ministrul Viorica Dăncilă l-a primit joi, 8 martie 2018, pe ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Regatului Arabiei Saudite în România, Abdulaziz Mohammed Al-Aifan.

În cursul discuției, premierul român a exprimat satisfacția pentru relațiile bilaterale excelente dintre cele două țări, bazate pe un parteneriat tradițional și o bună colaborare în diverse domenii de interes comun.

Șeful Executivului a transmis, totodată, interesul pentru intensificarea dialogului româno-saudit la nivel guvernamental, prin creșterea numărului de contacte bilaterale, și a evocat importanța unei coordonări strânse între mediile de afaceri din cele două țări, care să faciliteze identificarea de proiecte concrete de cooperare.

”Palierul economic ocupă un rol prioritar pentru Guvernul României, în ansamblul relației cu Arabia Saudită, având în vedere importanța Regatului saudit în regiunea Golfului”, a subliniat premierul Viorica Dăncilă, potrivit uni comunicat transmis de Guvernul României.

Cei doi oficiali au evidențiat, totodată, potențialul important de amplificare și diversificare a cooperării sectoriale în domenii precum agricultură, energie, transporturi, turism, sănătate, educație, cultură, afaceri interne etc.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.