Acasă Externe Românii din Marea Britanie, invitați la primul atelier legislativ organizat în Londra

Românii din Marea Britanie, invitați la primul atelier legislativ organizat în Londra

DISTRIBUIȚI

145454 – 23032018 – Deputatul Nicolae-Daniel Popescu organizează la 4 aprilie 2018, între orele 18.30 – 20.30, la Londra primul atelierul legislativ dedicat românilor din Marea Britanie. Evenimentul va avea loc la Brent Civic Centre, Marriage Room, Engineers Way, Wembley, HA9 0FJ. Printre temele care vor fi aduse în discuție se numără participarea cetățenilor români la viața politică și la procesele electorale din țările în care s-au stabilit, votul prin corespondență pentru românii din afara granițelor, precum și reprezentarea diasporei în Parlamentul României.

Atelierul este deschis tuturor celor interesați de participarea la discuții care urmăresc creșterea gradului de implicare civică și politica a rezidenților români în Marea Britanie, îmbunătățirea votului prin corespondență. Principalele teme ce vor fi abordate sunt participarea românilor la viața politică și electorală în statele gazdă (în acest caz, în Marea Britanie); Legea 288/2015 privind votul prin corespondenta; și reprezentarea parlamentară a diasporei. Pe lângă acestea, vor fi discutate și aspectele care vor fi ridicate direct de participanții la atelierul legislativ și de informare.

Scopul acestor ateliere legislative și de informare este de a da ocazia românilor de peste hotare să expună problemele cu care se confruntă în relația cu statul român și să afle dacă acestea pot fi rezolvate pe cale legislativă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.