Acasă Politic Site-ul dedicat Centenarului Marii Uniri – neactualizat de aproape un an

Site-ul dedicat Centenarului Marii Uniri – neactualizat de aproape un an

DISTRIBUIȚI

 145259 – 14032018 – Parlamentarul Nicolae-Daniel Popescu, deputat de diaspora și secretar al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, atrage atenția Guvernului asupra lipsei de informații actualizate pe site-ul http://centenar.gov.ro chiar în anul care marchează Centenarul Marii Uniri.Deputatul consideră că Departamentul CENTENAR ar trebui să ia măsuri pentru informarea corectă și în timp real a publicului cu privire la noutățile și evenimentele organizate în contextul celebrării Centenarului.

Conform deputatului, în urma navigării pe site-ul guvernamental, care ar trebui să cuprindă cele mai multe informații și noutăți despre evenimentele publice organizate în contextul aniversării Centenarului României, orice persoană poate constata că la momentul actual (i.e. 14 martie 2018) site-ul este complet inactual, întrucât nu au mai fost publicate informații încă din luna mai a anului trecut (2017!). “Este regretabil faptul că Departamentul CENTENAR, care are, potrivit legii, misiunea să coordoneze la nivel național pregătirea, organizarea și desfășurarea manifestărilor, acțiunilor și proiectelor de aniversare a Centenarului României (1918-2018) și al Primului Război Mondial, nu își îndeplinește obligațiile de comunicare publică, înscrise chiar în actul normativ de înființare a acestuia” susține aceasta.

„Este inadmisibil ca în anul care marchează Centenarul Marii Uniri cetățenii români din țară sau de peste hotare să nu știe dacă se organizează sau nu evenimente, acțiuni sau manifestări dedicate celui mai important moment omagial din istoria noastră ca națiune. Încă de anul trecut, publicul nu poate afla de pe site-ul Centenarului dacă au mai avut loc astfel de activități sau nu. Este poate și mai regretabil faptul că nu se poate ști în acest moment dacă se mai organizează ceva. Nu poate fi găsit pe site vreun calendar în care să fie marcate evenimente viitoare. Acest lucru vădește o totală lipsă de interes pentru public – adică exact pentru cei cărora li se adresează întreaga activitate a Departamentului Centenar” a mai spus  Nicolae-Daniel Popescu.

Deputatul cere prim-ministrului Viorica Dăncilă să explice de ca s-a ajuns în această situație și să analizeze oportunitatea unificării tuturor informațiilor privind centenarul (momentan disparate pe site-urile a diverse instituții, ministere) într-un spațiu/portal comun, precum cel deja existent centenar.gov.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.