Acasă Politic USR cere modificarea Codului Fiscal

USR cere modificarea Codului Fiscal

DISTRIBUIȚI

145113 – 06032018 – Senatorul USR, Silvia Dinică, i-a trimis o scrisoare deschisă premierului Viorica Dăncilă în care îi prezintă un proiect din partea opoziției care vizează stimularea firmelor românești de a se extinde pe piețele internaționale și a exporta bunuri.

”Aceasta este una din inițiativele parlamentarilor USR, pe care noi o considerăm benefică pentru economia României. Mai sunt și alte proiecte legislative depuse, unele respinse deja fără argumente de natură socio-economică, altele care mai mult ca sigur că vor fi respinse, pentru că nu favorizează interesele majorității PSD+ALDE. În aceste condiții o întreb pe doamna premier care nu a răspuns până astăzi la niciuna din scrisorile trimise de parlamentarii USR: cine face circ în Parlamentul României și cine propune proiecte care să susțină economia țării?”, a declarat senatoarea USR Silvia Dinică.

Proiectul USR propune modificarea Codului Fiscal în ceea ce privește impozitul pe profit plătit de către firmele exportatoare. Mai precis, o scădere a impozitului pe profit de la 16% la 5% pe partea de venituri realizate din exporturi. Astfel, o firmă ce realizează activități de export va plăti din profitul impozabil proporțional cu veniturile realizate din exporturi un impozit pe profit de 5%, în timp ce pentru veniturile realizate din țară va plăti în continuare un impozit pe profit de 16%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.