Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti A fost redeschisă Grădina Japoneză din Parcul ”Regele Mihai I”

A fost redeschisă Grădina Japoneză din Parcul ”Regele Mihai I”

DISTRIBUIȚI

145794 – 16042018 – Sâmbătă, 14 aprilie, Grădina Japoneză din Parcul ”Regele Mihai I” (Herăstrău), un obiectiv turistic al Bucureștilor, a fost redeschisă publicului. Aceasta a fost reabilitată și reamenajată de Primăria Capitalei, prin ALPAB, cu sprijinul peisagiștilor recomandați de Ambasada Japoniei în România și al specialiștilor Universității de Arhitectură „Ion Mincu”.

Refacerea Grădinii Jaoneze a presupus crearea unui peisaj coerent și unitar, refacerea zonei mai înalte numită ”Muntele”, reamenajarea aleilor, refacerea gardului ornamental și lucrări de întreținere aplicate materialului dendrologic (pinilor și cireșilor japonezi). Pentru păstrarea specificului și particularității acestui tip de grădină, ALPAB a plantat, din serele proprii, 10 arțari japonezi și 481 de azalee.

Grădina Japoneză a fost creată în urmă cu 20 de ani la inițiativa și cu implicarea directă a Ambasadei Japoniei în România. În decursul timpului, peisajul inițial din cadrul acestei grădini s-a degradat treptat, prin urmare au fost necesare lucrări de reabilitare, revitalizare și reamenajare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.