Acasă Social Educatie Al doilea lectorat de limba română în Croația

Al doilea lectorat de limba română în Croația

DISTRIBUIȚI

 145638 – 04042018 –  Ministrul Educației Naționale, Valentin Popa, a avut marți, 3 aprilie, o întâlnire cu ambasadorul Republicii Croația în România, Davor Vidiš.  Cu această ocazie, a fost subliniat angajamentul ambelor țări pentru a asigura o educație de calitate minorității croate din România, respectiv comunității lingvistice istroromâne din Croația.

Ministrul Valentin Popa a salutat deschiderea în acest an universitar a celui de-al doilea lectorat de limba croată în România, la Universitatea de Vest din Timișoara, și va analiza propunerea deschiderii unui al doilea lectorat de limba română în Croația. De asemenea, în contextul dezvoltării relațiilor politice și economice dintre cele două state, ministrul Valentin Popa a subliniat necesitatea creșterii mobilității studenților și cadrelor didactice.

Miniștrii Educației din România și Croația, împreună cu omologul lor din Finlanda, vor avea o serie de discuții în perioada următoare, în vederea pregătirii programului Trio-ului Președinției Consiliului Uniunii Europene în domeniul educației, pentru perioada 1 ianuarie 2019 – 30 iunie 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.