Acasă Politic Angel Tîlvăr – România a fost şi rămâne un susţinător  al parcursului...

Angel Tîlvăr – România a fost şi rămâne un susţinător  al parcursului european şi euroatlantic al Georgiei

DISTRIBUIȚI

 145909 – 20042018  – Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene a Camerei Deputaţilor, Angel Tîlvăr, s-a întâlnit joi, 19 aprilie 2018, cu Vakhtang Makharoblishvili, adjunct al ministrului afacerilor externe responsabil pentru relații europene și integrarea europeană a Georgiei.

La întâlnire a fost prezent ambasadorul Georgiei la București,   Nikoloz  Nikolozishvili, precum şi membri ai Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor, doamnele deputat Cristina-Mădălina Prună şi Adriana Diana Tușa.

Discuţiile dintre oficiali s-au purtat pe teme de interes cu privire la buna calitate a relațiilor bilaterale, inclusiv în ceea ce privește dimensiunea parlamentară, diversificarea comerțului bilateral și a cooperării economice, Georgia fiind partenerul principal al României în zona Caucazului de Sud.

România a fost prima țară dintre cele 28 de state membre UE care a ratificat Acordul de asociere între Uniunea Europeană și Georgia, împreună cu crearea Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (DCFTA).

Ambele părţi au convenit asupra necesităţii continuării şi diversificării dialogului parlamentar, atât în plan bilateral, cât şi în cadrul organizaţiilor parlamentare internaţionale în care România și Georgia sunt membre.

Ministrul Makharoblishvili a exprimat dorinţa de a avansa şi intensifica eforturile bilaterale pentru dezvoltarea și multiplicarea rutelor energetice și de transport, de-a lungul coridorului Marea Neagră – Marea Caspică și în relație cu vecinătatea extinsă.

De asemenea, Angel Tîlvăr a subliniat faptul că țara noastră rămâne o susținătoare a intensificării schimburilor politice, economice și comerciale, atât la nivelul UE, cât și în planul relației româno-georgiene: “România a fost şi rămâne un susţinător al parcursului european şi euroatlantic al Georgiei, iar Parteneriatul Estic și Politica de Vecinătate se află pe lista de priorități ale mandatului Președinției României la Consiliul UE, în primul semestru din 2019”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.