Acasă Anchete Interne Au înscenat accidente auto ca să primească bani de la societățile de...

Au înscenat accidente auto ca să primească bani de la societățile de asigurări

DISTRIBUIȚI
Foto: Gândul

145618 – 02042018 – Membrii unui grup format din 19 indivizi care avea ca “obiect de activitate” înşelarea societăţilor de asigurări au ajuns pe mâna procurorilor  din cadrul Parchetului de pe Iângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti care îi acuză de comiterea mai multor infracţiuni de şantaj, participaţie improprie la fals intelectual, fals în declaraţii şi înşelăciune privind asigurările.
Conform procurorilor indivizii înscenau accidente rutiere în care erau implicate autovehicule asigurate prin efectul legii şi ulterior obţineau primele de asigurare. Prejudiciul cauzat societăţilor de asigurare se ridică la suma de aproximativ 470.000 lei.

Faţă de 10 dintre inculpaţii reţinuţi, procurorul a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar, iar faţă de 8 inculpaţi reţinuţi s-a solicitat astăzi, 30.03.2018, instanţei competente – Judecătoria Sector 1 Bucureşti – luarea măsurii arestării preventive. În prezenta cauză, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1 Bucureşti a propus luarea măsurii arestării preventive în lipsa faţă de 1 inculpat, la aceeaşi data.

În fapt, s-a stabilit ca un grup infracţional nestructurat s-a specializat în fraudarea societăţilor de asigurări, prin obţinerea ulterioară a primelor de asigurare, în baza înscenării unor evenimente rutiere în care erau implicate autovehicule asigurate prin efectul legii.

Din analizarea şi coroborarea mijloacelor de probă administrate în cauză s-a conchis că membrii grupului au acţionat după un scenariu prestabilit şi, întrucât pentru atingerea scopului illicit aveau nevoie de autovehicule pe care să le implice în accidente, aceştia au atras persoane care, pentru o recompensă în bani şi-au pus la dispoziţie propriile maşini cu ajutorul cărora erau regizate evenimente rutiere. Cercetările au evidenţiat că în vederea obţinerii sumelor de bani ilicite, inculpaţii au pus presiune pe unele persoane implicate în evenimente rutiere.

Prejudiciul cauzat societăţilor de asigurare se ridică la suma de aproximativ 470.000 lei.

În cursul zilei de 29 martie 2018, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţă competentă, s-au efectuat 7 percheziţii domiciliare în mai multe locaţii reprezentând atât sediile unor societăţi comerciale cât şi domiciliile unor persoane fizice.

Activităţile de urmărire penală vizând probarea participaţiei penale a inculpaţilor s-au desfăşurat cu sprijinul ofiţerilor din cadrul Serviciului de Furturi Auto din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti precum şi cu suportul de specialitate al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor (UTAI) şi al Direcţiei de Operaţiuni Speciale (DOS) din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Romane.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.