Acasă Economie Bacterie periculoasă în cartofii din Egipt

Bacterie periculoasă în cartofii din Egipt

DISTRIBUIȚI
foto: digi24

 145721 – 11042018 – În urma analizelor de laborator, inspectorii fitosanitari au depistat prezența bacteriei Ralstonia solanacearum (Putregaiul brun) la 1.100 tone de cartofi din Egipt și au dispus interdicția introducerii lor în țară, prin portul Constanța.

Tuberculii de cartof au fost prelevați în baza Deciziei de punere in aplicare a Comisiei din data de 29 noiembrie 2011 pentru autorizarea statelor membre în vederea adoptării provizorii a unor măsuri urgente împotriva răspândirii bacteriei Ralstonia solanacearum (Smith) Yabuuchi et al. provenind din Egipt.

Măsura interdicției a fost luată în baza H.G. 563/2007 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Ordonanței Guvernului nr. 136/2000 privind măsurile de protecție împotriva introducerii și răspândirii organismelor de carantină dăunătoare plantelor sau produselor vegetale în România, art. 14 (19) lit. a.

La ora actuală, nu există metodă chimică sau biologică pentru controlul acestui organism dăunător și, mai mult decât atât, ar exista riscul contaminării solului și a apelor de suprafață cu bacteria provenită din resturile rezultate în urma consumului cartofilor precum și din cartofii deteriorați și evacuați ca resturi menajere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.