Acasă Social Sanatate Calendarul grevei din Sănătate

Calendarul grevei din Sănătate

DISTRIBUIȚI
foto:cotidianul.ro

145887 – 19042018  – Sindicatul Sanitas se pregătește de organizarea, pe 26 aprilie, a unui miting de amploare, la care ar urma să participe peste 10.000 de persoane,  iar pe 7 mai – a unei greve de avertisment. După data de 11 mai sindicaliștii anunță declanșarea grevei generale în sănătate, din cauza nemulțumirii cadrelor medicale legată de scăderea veniturilor odată cu aplicarea Legii salarizarii și  plafonarea sporurilor: „Este un haos total în urma aplicării Legii salarizării„, au afirmat sindicaliştii Sanitas, adăugând că vor declanşa greva generală pe 11 mai 2018.

Programul acţiunilor de protest anunţat de Sanitas:

  • 26 aprilie – miting de amploare – peste 10 .000 de oameni
  • 7 mai – grevă de avertisment
  • 11 mai – grevă generală

Consiliul Naţional al Sanitas a început la ora 11:00, iar sindicaliştii au decis că dacă problemele privind salariile nu se vor rezolva va fi declanşată greva generală.

Protest spontan la Spitalul de Pneumoftiziologie din SibiuÎntre timp, protestele continuă. La Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu, angajații au întrerupt lucrul după ce salariile au scăzut cu până la 1.200 de lei.Oamenii au ieșit să protesteze, deoarece sunt nemulțumiți de salariile din luna martie. Micșorările au apărut odată cu aplicarea noului regulament privind acordarea sporurilor. Zeci de persoane scandează în curtea unității medicale. Conducerea spitalului afirmă că 40% dintre salariaţi au primit mai puţini bani, scăderile variind între 100 şi 1.200 de lei.Haosul din sistemul sanitar se extinde

În Capitală, dar și în alte orașe din țară cadrele medicale sunt nemulțumite din cauza incoerenței salariale care se manifestă în Snătate și a reducerii semnificative a veniturilor.

Cei mai afectați sunt infirmierii, brancardierii, dar și o parte dintre asistentele medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.