Acasă Anchete Interne Canabis descoperit la controlul de frontieră

Canabis descoperit la controlul de frontieră

DISTRIBUIȚI

 145713 – 11042018 – Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Răducăneni au depistat în trafic, într-un microbuz, un tânăr din R. Moldova care avea asupra sa droguri de risc.

Cetăţeanul moldovean a fost audiat de procurorii DIICOT Iași, iar substanța descoperită, în valoare de 3.600 lei, a fost ridicată, ambalată, sigilată și predată procurorilor din cadrul aceleiaşi structuri.

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Răducăneni-I.T.P.F. Iași, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit în trafic, pentru control, pe D.N. 28, pe raza localităţii de frontieră Gorban un microbuz înmatriculat în Italia, în care se afla ca pasager cetățeanul din R. Moldova Roman C., în vârstă de 24 de ani.

La un control sumar efectuat asupra microbuzului, poliţiştii de frontieră au observat că tânărul este agitat, ocazie cu care au efectuat un control corporal, descoperind, în buzunarul din dreapta al bluzonului, o pungă din plastic transparent în care se afla un pachet care conținea un produs vegetal de culoare verde-oliv sub formă de muguri și inflorescențe. Procedându-se la controlul bagajului personal a fost descoperit un dispozitiv metalic de culoare argintie, care prezenta urme de produs vegetal.

Având în vedere cele constatate, polițiștii de frontieră au dus persoana în cauză la sediul instituției pentru continuarea cercetărilor.

Tânărul a declarat faptul că nu cunoaște ce este produsul vegetal descoperit asupra sa și nu știe de proveniența acestuia, însă dispozitivul metalic, de tip grinder, folosit pentru mărunțirea produsului vegetal, îi aparține. Persoana în cauză a fost audiată de procurorii DIICOT Iași sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpararea, deținerea ori alte operațiuni privind drogurile de risc, fără drept, și întroducerea sau scoaterea din țară, precum și importul sau exportul de droguri de risc, fără drept. Totodată, cele 56 de grame de substanță susceptibilă a fi canabis, în valoare totală de 3600 lei, a fost ridicată, ambalată, sigilată și predată procurorilor din cadrul aceleiaşi structuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.