Acasă Economie Capitala emite din nou obligaţiuni 

Capitala emite din nou obligaţiuni 

DISTRIBUIȚI

145967 – 24042018  – Municipiul București informează investitorii că a finalizat emisiunea și plasamentul unui număr de 55.500 obligațiuni cu o valoare nominală totală de 555.000.000 RON, denominate în RON, emise în formă dematerializată prin înscriere în cont, negarantate, neconvertibile, cu o rată anuală fixă a dobânzii de 5,6% și o scadență de 10 ani (respectiv, 23 aprilie 2028) („Obligațiunile”).

Obligațiunile au fost vândute în România unui număr de 24 investitori calificați, astfel cum sunt definiţi în art. 2 alin. (1) pct. 21 din Legea 24/2017 privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață („Plasamentul”). Plasamentul a fost realizat de asocierea formată din: Banca Comercială Română S.A., BRD – Groupe Societe Generale S.A. și Raiffeisen Bank S.A.. Plasamentul a fost derulat în temeiul excepției prevăzute la art. 5 alin. (1), litera b) din Legea nr. 24/2017, nefăcând obiectul unui prospect de ofertă publică de valori mobiliare.

Plasamentul a avut loc in scopul refinanțarii transei de obligatiuni scadente in data de 04 mai 2018, transa care prezinta o parte din datoria publică locală contractata de Municipiul Bucuresti prin programul de obligatiuni lansat in anul 2015.

Detaliile plasamentului au fost comunicate către investitori în data de 17 aprilie, într-o intalnire ce a avut loc la sediul Primăriei și care a fost prezidată de către doamna Primar General Gabriela Firea. La aceasta prezentare au fost invitați exclusiv investitorii instituționali cărora li s-a adresat plasamentul.

În cadrul Plasamentului (bookbuilding) care a avut loc în data de 18 aprilie 2018, obligațiunile au fost subscrise la prețuri diferite (preţ multiplu). Ofertele competitive au variat de la 102,052% pana la 100,000% din valoarea nominală iar suprasubscrierea a fost în sumă de 284,02 milioane lei. Suma totală încasată de Municipiul București, ca urmare a vânzării Obligațiunilor în Plasament, a fost de 557.807.431 RON, rezultând prime de emisiune de 2.807.431,00 lei si un echivalent de dobânda de 5,53%pentru emitent.

Încasarea primelor de emisiune reprezintă o premieră pentru o emisiune de obligațiuni lansată de o autoritate publică locală din România.

Ulterior aprobării de către Autoritatea de Supraveghere Financiară a prospectului de admitere a Obligațiunilor la tranzacționare, Municipiul București va solicita admiterea Obligațiunilor la tranzacționare pe piața reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori București S.A..

Obligațiunile au fost admise pentru decontare in Clearstream, urmând ca după admiterea la tranzacționare la BVB, Municipiul București să facă demersurile necesare pentru ca emisiunea de obligațiuni să fie inclusă de Banca Națională a României în lista activelor eligibile pentru participarea la operațiunile de piață monetară.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.