Acasă Uncategorized Codreanu: ”Este necesară reabilitarea în regim de urgență a infrastructurii rutiere în...

Codreanu: ”Este necesară reabilitarea în regim de urgență a infrastructurii rutiere în punctul vamal Albița”

DISTRIBUIȚI
foto: realitatea.md

 145639 – 04042018 –  Deputatul Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, i-a interpelat pe Viorica Dăncilă, prim-ministru al României, și pe miniștrii Transporturilor (Lucian Șova) și Finanțelor Publice (Eugen Orlando Teodorovici) cu privire la posibilitățile de reabilitare urgentă a infrastructurii rutiere în vama Albița.

Textul interpelării parlamentare transmis către cei trei membri ai Cabinetului cuprinde, între altele, următoarele: ”Așa cum constată sutele de mii de cetățeni români sau străini care traversează actuala frontieră în punctul vamal Albița, infrastructura rutieră este într-o stare avansată de degradare. Pozele făcute zilele trecute la fața locului, anexate prezentei interpelări, confirmă gradul de degradare a învelișului asfaltic și existența unui număr mare de gropi/cratere formate de mult timp. Presa de pe ambele maluri ale Prutului a scris nu o singură dată despre faptul că starea avansată de degradare a infrasatructurii rutiere din punctul vamal Albița prejudiciază grav imaginea României ca poartă de intrare în spațiul terestru al Uniunii Europene și al NATO. Există multiple cazuri de reclamații din partea conducătorilor auto nemulțumiți de starea drumului plin de gropi și cratere”.

Ţinând cont de cele menţionate, Codreanu i-a solicitat premierului informații cu privire la o posibilă intenție a Guvernului României, Ministerului Transporturilor și a Ministerului Finanțelor Publice de reabilitare în regim de urgență a infrastructurii rutiere în punctul vamal Albița. În cazul unui răspuns pozitiv, deputatul a mai dorit să știe și care sunt fondurile bugetare necesare, termenele limită pentru inițierea și, respectiv, pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare a infrastructurii rutiere în punctul vamal Albița, în condițiile în care traficul mijloacelor de transport prin acest punct vamal să nu fie afectat.

”Este foarte important să cunoaștem dacă Autoritatea Națională de Administrare Fiscală – Direcția Generală a Vămilor din Subordinea Ministerului Finanțelor Publice – dispune sau nu de fonduri proprii necesare unei asemenea reabilitări și, mai ales, când au fost efectuate ultima oară lucrări de reabilitare a infrastructurii rutiere în punctul vamal Albița și care au fost costurile acestor lucrări. Sper ca premierul Dăncilă să transmită care este starea reală a altor elemente de infrastructură din vama Albița, ținând cont de faptul că presa a scris în mod repetat și foarte critic despre condițiile inacceptabile și rușinoase ale grupurilor sanitare pentru sutele de mii de cetățeni care traversează anual punctul vamal Albița”, a declarat Codreanu.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.