Acasă Economie Conferința Națională ,,Contribuția organizațiilor civile la revizuirea Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă’’

Conferința Națională ,,Contribuția organizațiilor civile la revizuirea Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă’’

DISTRIBUIȚI

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul SGG organizează marți, 24 aprilie, la Bucureşti, Conferinţa Națională ,,Contribuția organizațiilor civile la revizuirea Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă’’.

Sunt invitte fundațiile și asociațiile din România care au adus un aport considerabil la dezvoltarea conceptului de sustenabilitate în țara noastră. În cadrul evenimentului vor avea loc trei secțiuni de lucru simultane, pentru cele trei categorii prioritare de dezvoltare ale României: economic, social și mediu.

Începerea revizuirii Strategiei Naţionale pentru Dezvoltare Durabilă a României a fost anunțată în anul trecut, în noiembrie, la București, în cadrul Conferinței ,,Pentru un viitor sustenabil’’.

În cadrul Summitului Națiunilor Unite din septembrie 2015, liderii la nivel global au adoptat cele 17 Obiecte de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale Agendei 2030.

Acestea reprezintă obiective globale, aplicabile tuturor statelor, care au misiunea de a depune toate eforturile pentru eradicarea sărăciei, de a lupta împotriva inegalităților și de a combate schimbările climatice.

România și-a asumat responsabilitatea de a stabili cadrul național necesar pentru atingerea celor 17 Obiecte de Dezvoltare Durabilă (ODD), astfel că Proiectul de Revizuire a Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă reprezintă un demers concret realizat în vederea adoptării unui document programatic care să adapteze schimbarea de paradigmă la nivel global, în domeniul dezvoltării durabile, la prioritățile și contextul național, pe orizontul de timp 2030. Cele 17 Obiecte de Dezvoltare Durabilă reprezintă obiective globale, aplicabile tuturor statelor, care au misiunea de a depune toate eforturile pentru eradicarea tuturor formelor de sărăcie, de a lupta împotriva inegalităților și de a combate schimbările climatice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.