Acasă Social Consultare publică organizată de autoritatea europeană pentru comunicații electronice

Consultare publică organizată de autoritatea europeană pentru comunicații electronice

DISTRIBUIȚI

145765 – 12042018 – BEREC invită părțile interesate, până la 25 aprilie 2018,  să-și exprime punctele de vedere pentru a realiza o evaluare a efectelor pe care le are aplicarea Ghidului BEREC privind accesul la internetul deschis în contextul implementarii Regulamentului european pe acest subiect. Consultarea are scopul de a colecta informații cu privire la experiența directă a părților implicate în aplicarea Regulamentului, după cum prevede Ghidul, începand cu 30 aprilie 2016. În prima parte a anului 2019, Comisia Europeană va evalua Regulamentul.

Pe lângă aspectele generale privind aplicarea Regulamentului și a Ghidului, BEREC este interesat în special de modul în care părțile implicate au resimțit impactul Ghidului asupra adoptării noilor tehnologii.

Punctele de vedere vor sta la baza unui raport de Opinie al BEREC pentru Comisia Europeană în legătură cu această evaluare a Regulamentului. BEREC intenționează să publice raportul la sfârșitul anului 2018.

Procesul de consultare publica

Punctele de vedere pot fi transmise la adresa de e-mail: NN-Evaluation-Consultation@berec.europa.eu sau prin intermediul platformei de consultare online pusă la dispozitie de BEREC la adresa https://consultations.berec.europa.eu/en/berec,  până la data de 25 aprilie 17:00 CET 2018. Este preferabil ca punctele de vedere să fie transmise în limba engleza.

Toate opiniile vor fi publicate pe site-ul BEREC, ținând seama de solicitările privind confidențialitatea și publicarea datelor cu caracter personal. Orice astfel de solicitări trebuie clar indicate: pe platforma online, utilizând butonul „Document confidențial” sau, dacă este trimis prin e-mail, specificând în mod clar care sunt informațiile considerate confidențiale.

BEREC (The Body of European Regulators for Electronic Communications) este Organismul autorităţilor europene de reglementare în domeniul comunicaţiilor electronice. El a fost înființat prin Regulamentul (CE) nr. 1211/2009 al Parlamentului European și al Consiliului.

BEREC asigură aplicarea coerentă în toate Statele Membre UE a cadrului de reglementare privind reţelele şi serviciile de comunicaţii electronice.
Activitatea BEREC este coordonată de Consiliul Reglementatorilor (Board of Regulators), format din câte un reprezentant al fiecărui Stat Membru – preşedintele/conducătorul autorităţii de reglementare din Statul respectiv. Consiliul numeşte dintre membrii săi un preşedinte şi unul sau mai mulţi vicepreşedinţi, pentru un mandat de un an, şi adoptă Regulile de procedură.
Suportul administrativ şi profesional necesar pentru desfăşurarea activităţii BEREC este furnizat de Oficiul BEREC, condus de un Comitet Administrativ şi un Director Administrativ. Comitetul Administrativ este format din câte un reprezentant al fiecărui Stat Membru, şi anume preşedintele/conducătorul autorităţii de reglementare din Statul respectiv, precum şi un reprezentant al Comisiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.