Acasă Anchete Interne Cooperare româno – austriacă pentru destructurarea unui grup de spargători de atm-uri

Cooperare româno – austriacă pentru destructurarea unui grup de spargători de atm-uri

DISTRIBUIȚI

145883 – 19042018Patru gălățeni  sunt suspectați că au sustras peste jumătate de milion de euro din bancomate de pe teritoriul Austriei. În acest dosar, polițiștii români și austrieci au percheziționat patru adrese din județul Galați, pentru destructurarea grupării de criminalitate itinerantă.Patru persoane au fost reținute, una dintre acestea fiind arestată preventiv anterior pe teritoriul Austriei.

Membrii grupării sunt bănuiți de furtul unor sume de bani din bancomate amplasate în centre comerciale și sucursale ale unor unități bancare. Faptele ar fi fost comise prin folosirea unor autovehicule furate cu care distrugeau căile de acces și smulgeau bancomatele sau le distrugeau prin folosirea de gaz exploziv cu inițiere electrică. Prejudiciul total estimat până în prezent este de aproximativ 570.000 de euro.

Urmărirea penală este efectuată într-un dosar penal instrumentat de Parchetul Graz din Austria și privește 5 spargeri de bancomate și 4 furturi de autovehicule folosite la comiterea faptelor ce au avut loc în perioada aprilie – octombrie 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.