Acasă Politic Cristina Iurişniţi, despre prioritățile guvernanților

Cristina Iurişniţi, despre prioritățile guvernanților

DISTRIBUIȚI
foto:ziardebistrita.ro

145676 – 05042018  – Una din prioritățile dezastruoase ale Coaliției PSD-ALDE în această sesiune parlamentară este recompensarea financiară celor certați cu legea”, opinează deputatul USR Cristina Iurişniţi, în timp ce alte domenii de activitate, precum Educația şi Sănătatea, sunt cronic subfinanțate deși au condiții improprii.Trag din nou un semnal de alarma, peste jumătate dintre copiii români (51%) trăiesc sub spectrul sărăciei, iar unii chiar în sărăcie extremă, care le limitează dreptul la creștere și dezvoltare fizică normală, arătă World Vision România. Situația este mult mai rea la sat, unde locuiesc 74% dintre copiii săraci ai României și unde sărăcia este indicată ca principala cauză a abandonului școlar. În același timp, Raportul Parlamentului European arată că în privința sărăciei copiilor, România conduce detașat, cu 51%, urmată de Bulgaria, unde 45,2% dintre copii se află în risc de sărăcie”, arată deputata, prezentân și alte statistici îngrijrătoare: doar 25% dintre elevii din mediul rural termină liceul, 80% dintre copiii neșcolarizați sunt rromi. Peste 2,4% dintre copii abandonează în fiecare an școala. România es­te țara cu una dintre cele mai mici par­ti­cipări a adulților la programe de învățare pe tot parcursul vieții.

Toate acestea în timp ce ministrul Justiției intenționează să acorde „despăgubiri” infractorii aflați în penitenciare în perioada 2012-2017.

Parlamentara USR spune că o asemenea măsură are, pe lângă caracterul inoportun și imoral, o importantă influență bugetară dar indică realele riorități ale guvernanților: ”Bani pentru infractori, DA, pentru Educație, BA! Se vede treaba că Educația a devenit Cenușăreasa de serviciu a guvernelor PSD- ALDE! Pactul pe Educație din 2008  trebuie scos de urgenţă de la naftalină! În calitate de membru al Comisiei de învățământ nu pot decât să susțin cu fermitate investiţiile în educație şi cultură, acestea fiind unica soluție pentru  a ne asigura viitorul ca stat european!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.