Acasă Politic Dăncilă nu i-a răspuns lui Iohannis la telefon  

Dăncilă nu i-a răspuns lui Iohannis la telefon  

DISTRIBUIȚI
a1.ro

145911 – 20042018  – Premierul Viorica Dăncilă nu i-a răspuns preşedintelui Klaus Iohannis la apelurile telefonice din această dimineaţă, au declarat pentru G4Media.ro surse din Administraţia Prezidenţială. Iohannis a încercat să o contacteze pe Dăncilă înainte de ora 10.00, când premierul urma să participe la un eveniment în Piteşti, pentru a discuta despre memorandumul adoptat de Guvern în şedinţa de miercuri prin care încep demersurile pentru mutarea ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, potrivit surselor citate.

Reamintim că Iohannis a reacţionat dur vineri dimineaţă faţă de memorandumul adoptat de Guvern. “În această etapă, relocarea ambasadei României în Ierusalim ar reprezenta o încălcare a dreptului internațional relevant. Ținând cont de toate aceste aspecte, Președintele Klaus Iohannis îndeamnă toți factorii guvernamentali și politici la responsabilitate și discernământ în ceea ce privește deciziile majore de politică externă ale României, cu efecte strategice, inclusiv asupra siguranței naționale și a cetățenilor români”, se arată într-un comunicat dat publicității vineri de Administrația Prezidențială.

Acesta este cel de-al doilea conflict între preşedinte şi premier, după cel stârnit de discuţia de la Cotroceni pe tema majorărilor salariale ale bugetarilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.