Acasă Politic Deputatul Antoneta Ioniță: ”Se încearcă discreditarea corpului medical românesc”

Deputatul Antoneta Ioniță: ”Se încearcă discreditarea corpului medical românesc”

DISTRIBUIȚI
foto:facebook

145762 – 12042018 – Propunerea secretarului de Stat Raed Arafat privind obligarea medicilor să opteze între sistemul public și cel privat va crea probleme, atât pacienților, cât și sistemului de sănătate, este opinia deputatului Antoneta Ioniță, medic de profesie. Liberala consideră că propunerea pornește de la o judecată bazată pe prezumția de vinovăție.

Unii zic că medicii ar putea căpușa sistemul, alții că fac o concurență neloială între locul de muncă de la privat și cel de la stat. Ca să fie siguri, actualii guvernanți aleg să îngrădească medicilor dreptul la muncă. Numai că libertatea muncii este garantată prin Constituție și nimeni nu poate fi obligat să muncească sau să nu muncească într-un anumit loc”, spune Antoneta Ioniță.

Deputatul liberal consideră că situațiile în care bugetul Sănătății a fost prejudiciat nu reprezintă o motivație pentru ca, în spațiul public, tuturor cadrelor medicale să li se pună amprenta de „corupt” și să se încerce discreditarea imaginii întregului corp medical.

Suntem mulți cei care am ales să practicăm această meserie în România, deși am avut fiecare dintre noi oportunități de a pleca în țări dezvoltate, unde salariile unui medic sunt consistente. Dacă secretarul de stat Raed Arafat are cunoștință de fapte condamnabile ale cadrelor medicale, are obligația să le aducă la cunoștința organelor penale, dar nu are niciun drept să pună într-o lumină proastă întregul corp medical românesc, oamenii care se luptă să își facă meseria la standarde profesionale înalte, deși se izbesc de tot felul de lipsuri. Interdicția de a lucra simultan, atât în sectorul de stat, cât și în cel privat, nu face altceva decât să bulverseze sistemul medical românesc. O astfel de poziție radicală va duce la apariția unor grupurile de interese, la racolarea specialiștilor în funcție de veniturile realizate. Abia atunci, când medicii vor fi băgați cu toții într-o mare oală pe care scrie CORUPT, va începe o cursă în care profitul va fi mai important decât actul medical”, mai spune liberala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.